Нигяр Джафер: Не Камен Плочев трябва да си подаде оставката, други трябва да си отидат

  • 20 юни 2018 10:36

  • 945
  • 1
Нигяр Джафер: Не Камен Плочев трябва да си подаде оставката, други трябва да си отидат
© Булфото (архив)

Не проф. Камен Плочев е човекът, който трябва да си подаде оставката - други хора трябва да си отидат. Това каза народният представител от ПГ на ДПС и заместник-председател на Народното събрание Нигяр Джафер по време на дебатите по предсрочното отстраняване на проф. Камен Плочев от длъжността управител на НЗОК.

Джафер обяви, че ДПС ще гласува с "въздържал се" по предсрочното отстраняване на проф. Камен Плочев. По думите в случая не става въпрос за гласуването на личното волеизявления на поредния управител на НЗОК, а за достойнството на Народното събрание и на хората, които то избира на този пост и освобождава след няколко месеца.

Поради липсата на всякакъв политически, а и административен опит, най-вероятно проф. Плочев ще бъде освободен. Случаят обаче е пореден фрагмент в задълбочаващата безизходица в системата на здравеопазването, заяви Джафер.

Тя припомни, че досега 17 управители на НЗОК са били освобождавани и се е стигнало дотам, че нито един не е изкарал пълен мандат. Днес обсъждаме една полуоставка, която е симптом за нашата дейнос. Имаме време, което е безвъзвратно загубено, защото бяха допускани много грешки. Няма невинни. Най-голямата отговорност я носят тези, които управляват 9 години, каза още Нигяр Джафер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
945 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.20 | 11:49

1
da taka e no g-n plocev preci na kradcite da kradat i te estestveno po grobarski go otstraniavat za da ne im preci.

Добави коментар

Водещи новини