Главният прокурор на Словения е на двудневно посещение в София

  • 18 юни 2018 16:52

  • 1412
  • 1
Главният прокурор на Словения е на двудневно посещение в София
© Булфото

Главният прокурор на Република Словения Драго Шкета е на официално двудневно посещение в София по покана на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В програмата на визитата са планирани срещи с министъра на правосъдието Цецка Цачева, с представляващия ВСС Боян Магдалинчев и членове на прокурорската колегия, както и с председателя на ВАС Георги Чолаков. 

Словенските гости ще се срещнат и с административния ръководител на Апелативна прокуратура -Пловдив Иван Даскалов. 

Основни теми в разговорите са новата Европейска прокуратура, двустранното сътрудничество в противодействието на тероризма, корупцията и борбата с трансграничната организирана престъпност.

Това е трета среща между главните прокурори на двете страни след посещението на главния прокурор Сотир Цацаров в Любляна през март и на словенския му колега през 2016 г. в София.

По време на визитата през март 2018 г. бе подписан Меморандум за сътрудничество между българската и словенската прокуратури.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.06.18 | 23:12

1
Време е да облъчим и съседите с нашия уникален корупционен опит. Има какво да се научи от Мафиот номер 1 в България - Сотир Цацаров!
Това е поредния масон-болшевик, който не е осъдил нито един богат престъпник. Цацаров дори се стреми да ги оправдае - спомнете си само за Христо Бисеров или пък случая КТБ.

Добави коментар

Водещи новини