Дипломати от Европа са посетили област Русе

  • 17 юни 2018 16:25

  • 1039
  • 2
Дипломати от Европа са посетили област Русе
©

Посланиците в Букурещ на Литва, Хърватия, Германия, Португалия, Кипър, Италия, Словения, Швейцария и България са били на посещение в област Русе. Това съобщават от областната управа в крайдунавския град.
Дипломатите са били посрещнати на Басарбовския скален манастир от областния управител на Русе Галин Григоров, от депутата Пламен Нунев и от кмета на Басарбово Николай Колев.


Посланиците са заявили, че изключително рядко може да се види подобно съчетание между природа, културно и историческо наследство, като повечето от тях са заявили, че за първи път посещават региона.

По време на срещата Григоров е отбелязал значението на добрите международни взаимоотношения, като, по думите му, освен традиционните икономически връзки е необходимо да се поставя акцент и върху културното наследство.

Областният управител на Русе е поканил дипломатите да посетят отново крайдунавския град и да се запознаят с неговото културно-историческо наследство.
Инициативата е била организирана от посолството на България в Букурещ и е по повод на българското европредседателство.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1039 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дуци

2018.06.18 | 09:02

2
А ЗАЩО НЕ ГИ РАЗВЕДОХТЕ И РАЗКОПАНИЯ ГРАД , ИЗ ДУПКИТЕ ПО УЛИЦИТЕ И РАЗКОПАНИТЕ ТРОТОАРИ ЗА ДА ВИДЯТ ПОСЛАНИЦИТЕ , КАКВО ЧУДО Е СЪТВОРИЛ "ВЕЛИКИЯ ГОЛЯМ" КМЕТ ПЛАМЕН СТОИЛОВ
Умник Гюро

2018.06.17 | 17:56

1
В днешната лъжлива масонска история не се споменават: арийският произход на българите; походите на Дионис до Индия и създаването на Веданта и Санскрит; великата култура на Траките-Българи - Микена, Миноя, Троя, Крит; създаването на днешна България от 3 Тракийски клона - мизи, гети, траки на юг от Дунава. Първата християнска църква в Европа - тракийската. Няма нищо и за геноцида над българския народ от болшевиките-масони, който продължава до днес.

Добави коментар

Водещи новини