Бисер Петков: Оказа се трудно да се оттеглиш от министерския пост

  • 16 юни 2018 14:32

  • 2239
  • 0
Бисер Петков: Оказа се трудно да се оттеглиш от министерския пост
© МТСП

Оказа се, че е трудно да се оттеглиш от министерския пост дори когато го искаш.

Това призна социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  в интервю за Дарик.

Министърът на труда и социалната политика обясни, че е пожелал да подаде оставка в понеделник след разговор с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Причината за това било усещането у самия министър, че не може да овладее протеста на майките на деца с увреждания.

„Премиерът поиска обяснение защо след като за тази година средствата за политиката по интеграция на хората с увреждания в бюджета на министерството са нараснали с 80 млн. лв., има такъв протест и поиска от мен действия, с които да се реши проблемът.  Споделих, че за това е необходим и допълнителен ресурс. Коментирахме, че за 2018-а бюджетът на министерството за тази политика е 268 милиона, а точният ми израз беше, че вероятно трябва да се удвои ", посочи министър Петков.

По думите му в пряк текст от премиера не му е искана оставката.

"Аз имах своето възражение, но вие разбирате, че една оставка, за да бъде приета, трябва да бъде приета от Народното събрание, а за да отиде в НС, трябва да бъде внесена от министър-председателя", обясни още Петков.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини