Каракачанов: Договорът за името на Македония остава под въпрос

  • 16 юни 2018 11:01

  • 1618
  • 3
Каракачанов: Договорът за името на Македония остава под въпрос
© Булфото

Договорът за името „Северна Македония” не съдържа претенции към България и освен това е съмнително, че въобще ще стане реалност. Това заяви пред bTV вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. „С този договор е нанесен съкрушителен удар на опитите на Груевски и на определени научни кръгове да налагат някакъв античен произход на македонското население”, подчерта той.

Според него с подписа на о.Свети Ахил разговорът не приключва: „В Македония има бясна опозиция на името Северна Македония, има опозиция и в гръцкия парламент”.

Той припомни, че западната ни съседка трябва да проведе референдум с неясен резултат, а след това и парламентът да приеме текстовете с мнозинство от две трети, което Зоран Заев и албанските му партньори нямат. Междувременно през 2019 г. има парламентарни избори в Гърция, които се очаква дясната „Нова демокрация” да спечели – а тя към момента е против името „Северна Македония”.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1618 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
АНТИГЕЙБЕРАСТ

2018.06.16 | 12:24

2
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

2018.06.16 | 21:15

3
Е.би си пут.ката май.на. педераст!

Умник Гюро

2018.06.16 | 11:21

1
​В днешната лъжлива масонска история не се споменават: арийският произход на българите; походите на Дионис до Индия и създаването на Веданта и Санскрит; великата култура на Траките-Българи - Микена, Миноя, Троя, Крит; създаването на днешна България от 3 Тракийски клона - мизи, гети, траки на юг от Дунава. Първата християнска църква в Европа - тракийската. Няма нищо и за геноцида над българския народ от болшевиките-масони, който продължава до днес.

Добави коментар

Водещи новини