Историк: С името Северна Македония може да ни поискат цялата Благоевградска област

  • 15 юни 2018 17:52

  • 15396
  • 8
Историк: С името Северна Македония може да ни поискат цялата Благоевградска област
© БТВ

Името Северна Македония е неприемливо, тъй като дава заявка за териториални претенции към България – това включва цялата Благоевградска област. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ историкът, политолог и председател на АБВ-Младежи София Пламена Заячка по повод страховете от новото име на Македония.

Не е редно по такъв казус българското правителството да бяга от темата. Дори и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г през 2012 година каза, че името Северрна Македния е неприемливо, тъй като могат да поискат Благоевград. Същото каза миналата година и външният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Затова не можем да разберем защо сега няма никаква позиция. Ние от АБВ настояваме тези държави, които са част от проблема, да участват във вземането на решението или най-малкото да имат позиция. Македонската страна трябва да вземе предвид нашите аргументи и притеснения и да ги уважи, заяви Заячка.

С отказа от срещата с македонския президент Борисов и правителството изпуснаха шанса ние да бъдем активна страна във вземането на решението. Можехме да бъдем водеща страна в процеса, още повече когато претендираме да бъдем лидер на Западните Балкани, каза още Пламена Заячка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15396 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Стилиян панев

2018.06.16 | 18:48

8
Абе кви походи до индия бе кво мечтаеш айде моля ти се да не сме македонци Българите са дошли и са обединили славянските племена от византиийския терор след като опасноста е отпаднала си взимаме нашето парче земя красиви и силни и до днес това сме ние Българите :)
Умник Гюро

2018.06.16 | 08:08

7
В днешната лъжлива масонска история не се споменават: арийският произход на българите; походите на Дионис до Индия и създаването на Веданта и Санскрит; великата култура на Траките-Българи - Микена, Миноя, Троя, Крит; създаването на днешна България от 3 Тракийски клона - мизи, гети, траки на юг от Дунава. Първата християнска църква в Европа - тракийската. Няма нищо и за геноцида над българския народ от болшевиките-масони, който продължава до днес.
Справедлив

2018.06.15 | 20:41

5
То да не е исканка. И ние може да поискаме по-голямата част от Балканите. Турция може да си иска, но никой няма да им даде. Сърбия и Гърция нямат право да искат, а по-скоро трябва да дават :) С две думи, няма как някой да претендира за нещо, след като са подписани една камара договори, че има липса на териториални претенции. И все пак Македония е изкуствена държава, създадена по заповед на Сталин. Държава с българско население, тормозено от сърби и гърци.

2018.06.15 | 23:59

6
Аз също съм против името Северна Македония и безучастието и липса на позиция на България. Прави сте,че има договори, но Руското анексиране на Крим, показва, че ако по-голяма и мощна държава реши да си вземе територия никой няма да е спре, същото важи и за Турция, ако решат само за 24ч ще стигнат до Пловдив и както историята показва НАТО няма да ни защити, Къпър е пример за това.... а ние с нашите 10 миг-а и още толкова танка сме неспособни нищо да направим. Погледнете какво прави Турция в Сирия и Северен Ирак, това по всички международни закони си е агресия, някой нещо да прави?
Гост

2018.06.15 | 19:44

4
Македония ако вземе Благоевград, от това по добре за Благоевградчани няма.

2018.06.15 | 18:39

3
Става за чукане тая...
ало

2018.06.15 | 18:23

2
Тая кукумявка от къде изскочи ?! Колко члена има АБВ , че чак и младежка организация?!?!
дуци

2018.06.15 | 18:06

1
ЧЕ ДА ПОИСКАТ И ДОЛНИТЕ НИ ГАЩИ ТОГАВА , ТРЯВА ЛИ ДА ИМ ГИ ДАДЕМ ? ДА ВИ ФАКАМ У ИСТОРИЦИТЕ И У ПОЛИТИЦИТЕ СКОПЕНИ

Добави коментар

Водещи новини