България и Палестина ще си сътрудничат в областта на образованието

  • 14 юни 2018 12:28

  • 2330
  • 0
България и Палестина ще си сътрудничат в областта на образованието
© Булфото (Архив)

Република България и държавата Палестина ще си сътрудничат в областта на основното, средното, професионалното и висшето образование.

Български и палестински ученици от началните и средните училища ще участват в международни образователни и художествени конкурси, съобщиха от Министерски съвет.

В университетите на двете страни ще бъдат определени квоти за студенти и ще се насърчи ежегодният обмен на академичния състав.

Това предвижда Спогодба за сътрудничество между ресорните министерства на двете страни. Документът беше подписан от министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 и министъра на външните работи на Палестина Рияд Ал- Малики в рамките на визитата в Рамалла на правителствената делегация, ръководена от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Спогодбата за сътрудничество между образователните министерства на двете държави предвижда още съвместна работа за облекчаване на процедурите за взаимно признаване на дипломите.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини