Автобусни превозвачи в цялата страна излизат на предупредителен протест

  • 14 юни 2018 07:53

  • 1223
  • 0
Автобусни превозвачи в цялата страна излизат на предупредителен протест
©

Автобусни превозвачи в цялата страна излизат на предупредителен протест срещу отказа на парламентарното мнозинство да оттегли подготвяния законопроект за създаване на Българска автомобилна камара. Очаква се над 2000 автобуса за вътрешноградски, междуселищни и републикански пътнически превози да преустановят работа за час и половина в периода 14.00 – 15.30 часа. В протестните действия се включват Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ), Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта (БССИТ), Националният съюз на превозвачите (НСП) и Корпорацията на автомобилните превозвачи в България (КАПБ), които покриват почти 100% от пътническите превози в страната. Позицията на браншовите организации е подкрепена и от три работодателски организации Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК) и Българска търговско-промишлена палата (БТПП).

Петър Захариев - представител на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта (БССИТ) коментира в сутрешния блок на Нова тв, че новият законопроект е създаден в непрозрачност.
Припомняме, представители на превозвачески фирми се обявиха против приемането на закон за Българската автомобилна камара, с който тя да изземе функциите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Всички се движим по шосета, направленията са различни. Заложените в законопроекта параметри са твърде странни и неприемливи за нас.
Конкурентът ще издавна на останалите превозвачи лиценз, коментира той.

По думите му това е феодална структура в съвременна Европа. По думите му членският внос също е прекалено висок, и по-малките фирми няма да могат да го плащат.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1223 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини