Борисов: Има народи, които се хвалят как са покорили други народи, а ние се гордеем как сме спасили хора (снимки)

Има народи, които се хвалят как са покорили други народи, а ние се гордеем как сме спасили хора. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на среща с представители на българската общност в концертната зала "Ихалха-тарбут" в Тел Авив. По думите му, когато българи дойдат в Израел, знаят, че няколко хиляди души са действително техни сънародници.

Борисов добави, че спасяването на евреите в България е било отдавна, но трябва да се пази паметта на следващите поколения, за да не се допуска никога повече да се повтарят подобни събития, както и да се държат двата народа заедно и да си помагат.

Премиерът каза също, че Софийската синагога е най-красивата в Европа.

Борисов изтъкна, че днес е провел много ползотворни срещи в Израел. Той допълни, че освен спасените над 50 000 български евреи, архивите доказват, че българските консули в Европа са дали визи на още над 20 000 евреи, за да могат да се спасят от нацисткия режим. И затова народите на България и Израел са много близки, изтъкна той.

Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска благодари на всички, които са работели, за да има може в София и Тел Авив да има паметници близнаци по повод 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи, предаде БТА.

Спорт

още

Коментари

 1. 2018.06.14 | 05:56

  Смешника от Банкя отново говори като селяндур. Поне в БКП не те ли научиха на дипломация или тиквата и некадърника колкото и да го учиш той пак си остава неук!

 2. 2018.06.14 | 00:27

  Пенка отиде до Сърбия на самоход! Хаджи Тиквочоглу на държавни разноски...

 3. 2018.06.13 | 21:44

  Лошото е че няма кой да спаси Българите от изрода живеещ в Банкя!

 4. 2018.06.13 | 21:23

  С нашият междудържавник положението ни стана международно!