Патриарх Теофилос Трети удостои Бойко Борисов с Орден на рицаря Ерусалим (снимки)

  • 13 юни 2018 19:33

  • 1325
  • 4
Патриарх Теофилос Трети удостои Бойко Борисов с Орден на рицаря Ерусалим (снимки)
© Министерски съвет

Министър-председателят на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с Патриарха на Ерусалим Теофилос Трети. На срещата присъства и българска делегация, която включваше вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, заместник-министърът на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

По време на срещата премиерът Борисов бе удостоен от патриарх Теофилос Трети с Орден на рицаря на Ерусалим за неговите заслуги към православието. Теофилос Трети провъзгласи Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за висш командир на Ордена на Светия Божи гроб, като го награди със златен кръст, върху който има златна корона и звезда.

Българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изтъкна пред своя домакин Теофилос Трети, че столицата на България – София, е пример за етническа толерантност. В рамките на само един квадратен километър имаме православен храм, джамия, синагога и католическа църква, обясни премиерът. Той допълни, че правителството е помогнало за построяването или ремонтирането на стотици църкви в България и чужбина.

По думите на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Балканите са преживели много катаклизми в историята си и затова днес всички страни в региона нямат друг път, освен този към мира. Премиерът на България благодари на патриарха на Ерусалим за възможността той и българската делегация да се докоснат до това свещено и непреходно място. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г увери Теофилос Трети, че България подкрепя напълно Патриаршията в Ерусалим в мисията й да носи мир и разбирателство по света.

За нас е огромна чест да сте тук, в Ерусалим. Ние ви възприемаме като посланик на мира. С тези думи Патриархът на Ерусалим Теофилос Трети се обърна към българския министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Теофилос Трети добави, че Патриаршията в Израел цени високо и е горда с добрите отношения на премиера Борисов и България с израелския народ. Хората днес имат нужда от мир. Благодаря ви, че допринасяте за добрите двустранни отношения между нашите страни и сте възприели мисията да насърчавате мира, заяви пред Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Патриархът на Ерусалим.

В рамките на разговора с премиера Борисов, Теофилос Трети изтъкна, че Ерусалим е благословено място. Град, който е разпознат като свещен от всички държави и религии. Той обясни, че Патриаршията е приела като своя мисия да популяризира идеята, че за да живеем всички заедно в мир, ключово е възпитанието и взаимното уважение. „Макар и да сме изправени пред редица предизвикателствата, ние ще продължаваме да носим мир и хармония“, категоричен бе патриарх Теофилос Трети.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1325 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.06.13 | 20:48

4
ХАДЖИ ТИКВУН БЕ УДОСТОЕН С РИЦАРСКИ ЕРУСАЛИМСКИ ОРДЕР.ТОВА СА СЪЩИТЕ РИЦАРИ ,КОИТО СА ПЛАКАЛИ КАТО ДЕЦА ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ЦАР КАЛОЯН -ДОБРИЯТ ИВАНИЦА.НО ТОВА Е БИЛО,КОГАТО Е ИМАЛО ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ.
ДО КАФЯВА ОПОРНА ТОЧКА

2018.06.13 | 20:46

3
НИЩО НИКОЙ НЕ ВНУШАВА,НО ХАДЖИЯ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ?ТАКОВА ЧУДО НЕ БЯХ ВИЖДАЛ.
опорна то4ка

2018.06.13 | 20:44

2
Да се внушава:" 1. Бойко е бил член на БКП; 2. Бойко е работил за ДС ; 3. Доган го направи генерал"! Тънка игра тролчета...

2018.06.13 | 20:41

1
ХАДЖИ ТИКВУН БЕ ОДОСТОЕН С РИЦАРСКИ ОРДЕН.НО НИЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕМ КАКВО Е НАПРАВИЛ ИСТИНСКИЯТ БЪЛГАРИН КАЛОЯН-ДОБРИЯТ ИВАНИЦА С СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЕРУСАЛИМСКИ РИЦАРИ.

Добави коментар

Водещи новини