Антон Кутев за оставката на Бисер Петков: Върти се водевил (видео)

  • 12 юни 2018 15:45

  • 2086
  • 5
Антон Кутев за оставката на Бисер Петков: Върти се водевил (видео)
© Булфото (архив)

"Някакъв водевил се върти в последните няколко часа в държавата", коментира заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев по повод оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , който премиерът първо освободи, а след това остави на поста му.

Имаше времена, когато на Борисов решенията имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден, напоследък започват да се променят всеки час, каза Кутев. По думите му това е форма на безсилие и на бягство на отговорност. Уволнявахме и назначавахме министър, това е бил за най-кратко време освободеният министър, коментира Антон Кутев. Това, което трябва да се случи оттук нататък, е Борисов да поеме отговорност конкретно за хората с увреждания, смята той.

Кутев посочи, че политиката за хората с увреждания и палатковият лагер засягат и финансовия министър, не само социалния. По думите му без финансов ангажимент от държавата няма как да се решат проблемите. Става дума и за здравния министър, защото това опира до системата на ТЕЛК и до това как се раздават помощните средства, коментира Кутев. Според него решаването на проблемите зависи и от регионалния министър, защото достъпът на хората с увреждания до средата е всъщност невъзможен.

Става дума за проблеми, които засягат много ведомства и респективно това е работа оттук нататък лично на премиера, обобщи Кутев. "И не да ми се появява и да пуска фойерверки - тоз уволнил, оня назначил, ами да вземе да си свърши работата", коментира той.

В момента Борисов се опитва да избяга от всичко, ходи и тупа някакви европейци по раменете, без да може да им каже нищо, което не може да бъде работа на премиера. Работата на премиера е да решава вътрешните проблеми, смята депутатът от левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2086 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.06.12 | 19:48

4
НЯМА ПО ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ ОТ МАЛОУМНИЯТ ФИЗКУЛТУРНИК.
Умник Гюро

2018.06.13 | 02:04

5
Абе, неграмотник, научи се да употребяваш пълен и непълен член, когато пишеш!
Умник Гюро

2018.06.12 | 17:20

3
​От този юдей няма по-голям лъжец в България.
Г

2018.06.12 | 16:21

2
Името му е- антон ПУТЕВ
българия

2018.06.12 | 16:17

1
ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ПЪЛЕН ЦИРК.ОНЯ ЛЬОХМАНИН КАТО ЧУ ЧЕ ЩЕ МУ ИСКАТ ОСТАВКАТА И ПОНЕЖЕ СИ Е СТРАХЛИВЕЦ ,А НАВЪНКА ГЪЗОБЛИЗЕЦ СЕ ОПЛАШИ И ВЪРНА МИНИСТЪРА.А ТОЗИ МИНИСТЪР АКО Е ПОНЕ МАЛКО МЪЖ СЛЕД ТОВА УНИЖЕНИЕ ДИРЕКТНО ДА СИ ХОДИ.ОНЯ ЛЬОХМАНИН МИНИСТРИ ЩЕ НАМЕРИ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ.НО КАТО ВИЖДАМ ЧЕ ГЕРБЕРСКИТЕ ИДИОТИ НЯМАТ ГРАМ МОРАЛ ПРОСТО НЕМА КВО ДРУГО ДА КАЖА.

Добави коментар

Водещи новини