Боил Банов се срещна със Зоран Заев в Скопие (снимка)

  • 11 юни 2018 21:34

  • 2914
  • 1
Боил Банов се срещна със Зоран Заев в Скопие (снимка)
© Министерство на културата

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за се срещна с македонския премиер Зоран Заев и министъра на културата Асаф Адеми в Скопие, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Премиерът Заев изтъкна добрите икономически взаимоотношения между двете страни и посочи, че с поставянето на специален акцент върху културата, младежта и взаимодействието в областта на образованието и спорта се прави позитивна стъпка в изграждането на приятелството между двете страни. Той също така благодари за голямата подкрепа, която оказва България за пълноправното членство на Македония в ЕС и НАТО.

По време на разговорите и двамата изразиха увереност, че успешното сътрудничеството и планираните дейности между двете страни ще продължат със същата интензивност. В момента се работи по продължаването на спогодбата за сътрудничество в областта на културата.

На срещата присъстваха още съветничката по култура на македонския министър-председател Цветанка Ласкова, българският посланик в Скопие Иван Петков и директорът на Българския културен институт в македонската столица Светлана Славова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2914 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.06.11 | 21:42

1
Скоро измислената македонска нация ще поиска да се завърне при Майка България! Като ги натиснат гърци, сърби и албанци, ще си припомнят изведнъж, че са чисти българи!

Добави коментар

Водещи новини