Бойко Борисов ще бъде на работни посещения в Държавата Израел и в Палестина

  • 11 юни 2018 12:36

  • 2392
  • 6
Бойко Борисов ще бъде на работни посещения в Държавата Израел и в Палестина
© gettyimages (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде на работни посещения в Държавата Израел и в Палестина на 12, 13 и 14 юни, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Ерусалим премиерът Борисов ще проведе срещи с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с президента Реувен Ривлин и с лидера на опозицията Исаак Херцог. На тях ще бъде направен преглед на двустранните отношения в областите от взаимен интерес, включително в сферата на сигурността и борбата с тероризма, и ще бъдат обменени мнения по международни и регионални теми.

В годината, в която отбелязваме 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи, министър-председателят ще участва в пленарната сесия на Глобалната конференция на Американския еврейски конгрес и ще разговаря с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и българската делегация, в която са включени вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, заместник-министърът на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска ще бъдат приети от Патриарха на Ерусалим Теофилос Трети.

Те ще имат среща и с българската общност в Тел Авив, за която концерт ще изнесе ансамбълът на Николина Чакърдъкова.

В Рамала делегацията, водена от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, ще разговаря с премиера на Палестина Рами Хамдала за възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес.

При посещението си в Израел премиерът ще бъде придружаван и от представители на Българската православна църква и на еврейската общност в България.

Преди посещението си в Израел премиерът Борисов ще се срещне в Измир с турския си колега Бинали Йълдъръм. Срещата е в отговор на поканата на министър-председателя на Турция Борисов да бъде гост на церемонията за откриването на трансанадолския газопровод ТАНАП.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2392 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
дуци

2018.06.11 | 14:25

6
ТОЯ ЦЪРВУЛ НЕ СЕ СПРЯ , ЩОТО ДЪРЖАВАТА МУ "ЦЪФНАЛА И ЗАВЪРЗАЛА "
Бай

2018.06.11 | 13:39

4
Без да съм фен на Бойкича, 2018 година определено е най-наситената политически година и вероятно най-успешната както за него като политик, така и за България (ако успеем да подадем документите за ERM-2). Толкова много международни срещи не мисля че е правил когато и да било през трите си мандата. А България никога досега в най-новата си 140-годишна история не е била посещавана от толкова много световни лидери в една календарна година. Всички европейски, Ердоган, Путин, Си Цзинпин, Шиндзо Абе, вероятно и други. Разбира се ротационното председателство е причината за това, и Борисов няма никакви заслуга по този повод.
МИЛИЦИОНЕР ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв

2018.06.11 | 14:21

5
ТЪП ГЕРБАВ ДРУГАРЮ, ОСВЕН, ЧЕ ПИХА ТРОЯНСКА СЛИВОВА И ЯДОХА ШОПСКА САЛАТА НА КОРЕМ....НИЩО ДРУГО НЕ СЕ СЛУЧИ НА ТЕРИТОРИЯТА БуЛГАРИЯ СЛЕД ПОСЕЩЕНИЕТО НА ЕВРОГЕЙСКИТЕ МЪРШИ.....DO YOU FOLLOW ME...?

ATIL

2018.06.11 | 13:22

3
URAAAAAAAAAA!!!!!!
Веселин Иванов Василев

2018.06.11 | 13:12

2
Нямаш работа там.
Веселин Иванов Василев

2018.06.11 | 13:01

1
Нямаш работа там.

Добави коментар

Водещи новини