Томислав Дончев коментира поста на съпругата си за циганите и тоягата: Получи заплахи за разчленяване

  • 11 юни 2018 08:09

  • 11691
  • 17
Томислав Дончев коментира поста на съпругата си за циганите и тоягата: Получи заплахи за разчленяване
©

Съпругата ми не е политик и изказва собствено мнение. Не виждам никакъв език на омразата. Това, че ми е жена не означава, че трябва да седи по цял ден вкъщи и да бродира. Тя е професионалист и самостоятелна личност. Никога не съм се опитвал да й налагам цензура. Няма език на омразата. Едва ли някой ще оспори факта, че всички български граждани трябва да спазват закона и едни същи правила - без значение на социалния им статус, етническия и религиозния им произход. Нали не си представяте, че ще хвана тоягата и ще тръгна по циганските махали? Не виждам нищо нередно в поста на съпругата си. Тя получи заплахи за разчленяване на отделни части от тялото си. Всички трябва да спазват закона. Когато някой извърши нарушение, трябва да си плаща глобите.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Той коментира поста на съпругата си Светлана в социалната мрежа Фейсбук. В него тя написа, че времето на морковите за циганите е изтекло и е дошло време за тоягата, а от Български хелзинкски комите призоваха Дончев да се разграничи от думите й и да осъди езика на омраза. "Не ми харесва някой да ме кара да се разграничавам от Светлана. Утре някой може да ме накара да се откажа от майка си. Аз стоя зад това какво съм казал и написал. Не го прехвърлям на вас. Според мен не се прави достатъчно за интеграцията на ромите. Трябва най-вече да работим за образованието. Държавата се е захванала с това. Всеки има право на свобода на словото, стига да не нарушава доброто поведение", категоричен беше Дончев.

"Очевидно е, че МВР не се справи със задържането на Пелов. Отговорност трябва да носят хората, които не са си свършили работата. Министърът е универсално виновен. И на мен ми искат оставката заради съпругата ми. Трябва да нализираме системата и пропуските в нея", каза вицепремиерът по темата за убийството на Владимир Пелов.

"Явно имаме стотици хиляди експерти по ядрена енергетика. Наслушах се на много коментари. Позицията на държавата за АЕЦ "Белене" е ясна. Търсим инвеститор, който да построи централата, без да иска държавна гаранция и участие, ще си плаща данъците и ще спазва законите. Това е. Точка. Ако не се намери такъв инвеститор, АЕЦ "Белене" няма да се строи. Държавата няма да вкарва повече пари в този проект", обяви Дончев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11691 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Умник Гюро

2018.06.11 | 14:59

14
​България е държава на българите! Който се чувства не-българин и не иска да говори на български, да ходи на майка си в пут.ката. Точка.
онуфрий

2018.06.12 | 13:15

17
България ,за съжаление, отдавна не е на българите!!! Тук вилнее безнаказано мафията от БКП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
дедо ви груйчо

2018.06.12 | 13:12

16
Права е г-жа Дончева.Защо аз да превивам гръб и да си плащам чинно всички данъци и такси на държавата , а въпросните индивиди да са недосегаеми? Та нали от нашите данъци им се плащат социалните помощи. Може би за да имат гарантиран доход докато плячкосват труда на другите като скакалците...
БАТ САЛИ

2018.06.11 | 11:43

11
да ,в българия законите не се прилагат еднакво ---- един откраднал 0.5 куб.м. дърва,2-3 буркани компоти,5-6 яйца и особено ако рецидив и хоп в пандиза ,друг с опустошени хектари гори и хиляди куб.м.дърва ,за милиони скрити данъци,митнически далавери с влакови композиции с десетки тирове с кораби цистерни горива откраднати и фалшиво декларирани ,тях никой неги закача и ако има дела те се проточват години и накрая по давност архивирани ..... ЗА ЕДНИ БЪЛГАРИЯ Е МАЩЕХА ЗА ДРУГИ МАЙКА..... И АКА Е ТОВА Е СПРАВЕДЛИВОСТ ПЛЮЯ И ПИКАЯ НА ТАКАВА
пурко

2018.06.12 | 13:07

15
Има ли значение кой колко е откраднал? Нали по конституция частната ни собственост е неприкосновена???-или и това е само на думи? Къде е правото да защитим собствеността и живота си от посегателства независимо от етноса на извършителя? Защо престъпниците имат защита от закона, а жертвите им са низвергнати???
Stamat

2018.06.11 | 12:26

13
По болшевишки маниер карат човека да се отрича!Най-после им се каза в муцуните. Сега къде са защитниците на Истсамбулската конвенция да кажат,ч е не може мъж да казва на жена си какво да говори и пише, както искат самите те и БХК!
Не харесвам ГЕРБ

2018.06.11 | 10:01

5
Аз лично смятам, че публикацията на г-жа Дончева е грозен и расистки, не отива на дама; също смятам, че законът трябва да се прилага и спрямо политиците и техните господари, както и за кокошкарите; също така смятам, че повечето цигани наистина са арогнантни, но има и изключения; също така смятам, че г-жата има право да си каже какво мисли.

2018.06.11 | 12:10

12
Като не харесвате ГЕРБ харесвате ли да ви крадът, убиват и да им плащате сметките на циганите?
Анди

2018.06.11 | 11:43

10
Така натеченият български хелзински комитет трябва да бъде закрит! Защо изобщо ги слуша някой? Някакви нещастници решили че са някакъв комитет.

2018.06.11 | 11:07

9
Бриташисткия режим насажда джендър терор и ксенофобия по света

2018.06.11 | 11:06

8
ИЗДИРВАНЕ НА ЗАПЛАШВАЩИТЕ АНГЛОПЕДЕРАСТИ И БОЙ ДО ПРЕВЪЗПИТАНИЕ
Фен

2018.06.11 | 10:55

7
Браво Дончева , 90% от българите са зад Вас !!!
Г н Дончев

2018.06.11 | 10:13

6
Заставам на позицията на жена ви защото те цигани са бедствие. Тоягите им са малко трябва да се затворят в гета и да бъдат контролирани всякакви техни действия. Защото нанесоха милярди загуби на всички нас

Добави коментар

Водещи новини