АЕЦ „Белене” е рисков проект, смятат единствено от ДПС

  • 08 юни 2018 09:09

  • 1213
  • 4
АЕЦ „Белене” е рисков проект, смятат единствено от ДПС
©

Народното събрание даде зелена светлина за проекта АЕЦ „Белене” и предстои търсене на инвеститор. В парламента единствено от ДПС гласуваха против проекта, които смятат, че е рисков. По темата дали трябва да се рестартира на енергийния проект спориха в ефира на БТВ от всички политически сили.

Според Рамадан Аталай от ДПС проект като АЕЦ „Белене” няма как да се осъществи, тъй като у нас няма сигурна енергийна среда. Според него подходът към проекта е бил несериозен.

От Атанас Костадинов от БСП изрази съмнение дали проектът въобще ще рестартира, макар и да са подкрепили решението на правителството. „По този начин вече сме го играли, проектът е страдал заради политически мантризъм”, каза представителят на левицата.

Според Пламен Христов от партията на Веселин Марешки за първи път в Народното събрание има воля за изпълнението на даден проект. „Тук не съществува въпросът дали да има или да няма АЕЦ „Белене”. Единственото, което трябва да направим е да спрем политическото говорене. Тогава трябва да огласим от Ванкувър до Владивосток, че имаме на масата за преговори проект за централата”, смята той.

Интересът на държавата е да има ядрена мощност. Това е стратегически интерес – няма войни в държави с ядрени централи. Това е икономически и кадрови интерес – създаваме една сериозна група хора, които са сериозно образовани и се занимават с висока технология”, каза на свой ред Искрен Веселинов от „Обединените патриоти”.

Александър Ненков от ГЕРБ поясни обаче, че рестартирането на проекта зависи и от „Атомстройекспорт”, които трябва да съдействат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1213 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2018.06.08 | 14:13

4
​Българите казаха: НЕ на АЕЦ Белене!!! Който иска децата му да се раждат с ТРИ ГЛАВИ и 5 КРАЙНИКА да ходи при Таварищ Пут.кин в Сибир!

2018.06.08 | 10:26

3
А ваобще има ли хора правещи разлика между СДС... (или както там вече се наричат костовистите) и ДПС? над 70% от тази партия са бивши членове на онези маймуняци дето скачаха на площада едно време!
Дуци

2018.06.08 | 10:20

2
АКО ШЕ ДОПУСКАТ ПОЛИТИЦИТЕ ДПС ДА ГИ ВОДИ ЗА НОСА ЖАЛНА НИ МАЙКА ,ЗАБРАНА СЪС ЗАКОН НА ТОЗИ РАЗВЪДНИК НА ЧАЛМИ

2018.06.08 | 09:21

1
ЗА ДПС Е РИСКОВ ПРОЕКТ ЗА ДА МОЖЕ УТРЕ ДА СМЕ ЕНЕРГИИНО ЗАВИСИМИ ОТ ТУРЦИЯ.ДПС СА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ И НЯМАТ РАБОТА В ПОЛИТИКАТА.

Добави коментар

Водещи новини