Емил Радев: Агенцията по храните е на принципа "няма Пенка – няма проблем" (видео)

  • 08 юни 2018 07:55

  • 2495
  • 1
Емил Радев: Агенцията по храните е на принципа "няма Пенка – няма проблем" (видео)
© БНТ

Кравата Пенка е още един пример как заради такива казуси се критикува европейското законодателство. Това каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Припомняме, че кравата премина нелегално границата ни със Сърбия, няколко дни по-късно се върна и сега е заплашена от еватаназия от българските власти.

В случая става дума за преценка на административни органи, какъвто е Агенцията по храните. Едва ли Европейската комисия е предвидила такъв казус, когато е създавано общото законодателство. При други подобни случаи, с нерегистрирани коне например, Агенцията ги убиваше на място, без да бъдат дори прегледани дали са здрави. Това за мен е варварство. Явно, когато евтанизираме повече животни, има повече оборот за екарисажите. В даден момент си мисля бизнес ли е това, заяви Радев.

Не може подходът да е такъв - избиваме всичко живо и проблемът е решен, няма крава - няма проблем. Виждаме, че случаят влезе в полезрението на световните медии и България отново ще бъде обвинена във варварско отношение към животните и имиджът на страната ни ще пострада, подчерта евродепутатът.

По думите му трябва да се направи анализ на работата на Агенцията по храните. Не трябва да стигат нещата дотам премиерът да се намесва. Със законодателни промени трябва да бъде направено така, че чиновниците да си вършат работата така, да са в услуга на обществото, а не в собствена услуга, и да не увреждат имиджа на България, защото в този случай го увреждат. Призовавам агенцията, ако кравата е здрава и всичко е наред, тя да продължи да живее и да спрем да даваме поводи за атаки към България, каза още Емил Радев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2495 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Джо

2018.06.11 | 13:17

1
Защо няма прозрачност при решенията на тази агенция? Какви са тези? Убиват наред животни и за това взимат пари...Сега ще се почне едно прикриване на документи, а у...Давайте да избием лястовиците, щъркелите, абе всичко що не е от ЕС да бъде убито.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини