Къде ще е затруднено движението по пътищата заради летните ремонти?

  • 07 юни 2018 09:18

  • 2607
  • 0
Къде ще е затруднено движението по пътищата заради летните ремонти?
© Булфото

Магистрала "Хемус", която е изградена преди повече от 35 години е може би пътят, който има най-много необходимост от ремонтни дейности предвид това, че последните 30-35 години по тази магистрала не е правено нищо и това главно по съоръженията - тунели и мостови съоръжения. Това обясни в сутрешния блок на БНТ Светослав Глосов, член на Управителния съвет на АПИ.

Зимата е невъзможно да се работи по тези виадукти, те са в тежко състояние, някои от елементите на съоръженията са в предаварийно ситуция, затова и толкова спешно се наложи тяхното отремонтиране. Предстои довършване на ремонта на тунела на Витиня - преди време там беше подновено осветлението и други елементи, допълни Глосов.

Знаете, миналата година десните тръби на тунелите Витиня и Ечемишка бяха изцяло ремонтирани, въведени във вид, съгласно европейските изисквания и съвсем съвременни тунели в България. Така че по "Хемус" ремонтите ще продължат в тези участъци.

По отношение на магистрала "Тракия" Глосов обясни, че в момента тече ремонт между 134 и 156 километър - частта между Пловдив и Чирпан. От 1995 година там не е ремонтирано нищо, обясни той и подчерта, че по участъка се работи сериозно.

По думите му на магистрала "Люлин" има две кални свлачища, които са се получили през зимата и по тях се работи в момента, затова е затруднено движението в посока към София. Работи се и събота и неделя така че максимално бързо да бъдат укрепени тези свлачища, уточни Глосов.

По отношение на магистрала "Струма" предстоят три лота, два от които са в процес на изграждане. Лот 3.3, който е от Кресна до Сандански, се работи и ще бъде въведен в експлоатация предсрочно - очакванията са края на октомври да бъде въведен в експлоатация. По лот 3.1 проблемът с археологията, който нашумя, считаме, че не е проблем, археолозите са в графика с разкопките, които правят. 20 юли е техният срок да се произнесат. Най-вероятно по това, което в момента се коментира от тяхна страна, ако има ценни артефакти, те да бъдат изнесени настрани и магистралата да продължи, каза още Светослав Глосов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2607 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини