Бисер Петков: Възможно е да се постигне съгласие за отпадането на минималните осигурителни доходи

  • 06 юни 2018 16:25

  • 2234
  • 0
Бисер Петков: Възможно е да се постигне съгласие за отпадането на минималните осигурителни доходи
© МТСП (архив)

Възможно е да постигнем съгласие със социалните партньори за отпадането на минималните осигурителни доходи, но при по-добре регламентирано колективно трудово договаряне на секторно ниво.

Това каза пред журналисти в парламента социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . Според него трябва да се търси компромис между исканията на синдикатите и работодателите. Всяка година преговорите за минималните осигурителни доходи са през лятото и от две години работодателите ги бойкотират, като настояват за отпадането на минималните осигурителни доходи. Министерството на труда и социалната политика не се е отказало да търси съгласие и по постигането на споразумение за механизъм за определяне на минималната работна заплата, каза още Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Министърът уточни, че работата по споразумението обаче е обвързана с обсъждането на минималните осигурителни доходи, както и на допълнителните възнаграждения. По думите на Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , когато са били дискусиите около процентното съотношение на минималната заплата към средната заплата, са възникнали въпроси коя минимална работна заплата да се разглежда - тази с клас "прослужено време" или без класа. Ако допълнителните възнаграждения са средно 11 на сто, съотношението става съвсем различно, допълни Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . Тези въпроси, които от много години стоят нерешени, трябва да бъдат решени, заяви още Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Последвайте канала на

БТА
2234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини