Кабинетът намери цялостно решение на проблемите на БДЖ

  • 06 юни 2018 11:25

  • 2981
  • 0
Кабинетът намери цялостно решение на проблемите на БДЖ
© Булфото (архив)

По време на редовното заседание на Министерски съвет кабинетът не обсъди днес проекта на постановление за одобряване на допълнителни плащания от централния бюджет по бюджета на Министерство на транспорта за 2018 година за предоставяне на възмездна финансова помощ във връзка с проблемите на БДЖ.

Причината - просрочени задължения на холдинга, заради които съдия-изпълнител обяви в събота сутринта сградата на железниците за продан. Сградата - паметник на културата в центъра на София е наполовина собственост на БДЖ, наполовина на "Железопътна инфраструктура". Към днешна дата задълженията на холдинга достигат 370 милиона лева. 103 от тях са просрочени. Сметките на БДЖ "Пътнически превози" вече са запорирани.

Причината е, че е намерено цялостно решение на проблемите, преадде репортер на Novini.bg.

Снощи на бала на КРИБ дори премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г съобщи, че на държавната железница ще бъдат дадени 105 – 106 милиона лева.

Най-вероятно ще бъде одобрен и търгът за 42 нови мотриси за подвижния състав на железниците, съобщи днес финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. Той обаче ще настоява решението за търга да бъде взето от правителството в един ден с решението за концесията на летище София. Концесията за летището ще бъде факт до 2 – 3 седмици, посочи Горанов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини