Министър Горанов обясни как, ако има по-малко автобуси, ще имаме БДЖ (видео)

  • 01 юни 2018 10:20

  • 5098
  • 5
Министър Горанов обясни как, ако има по-малко автобуси, ще имаме БДЖ (видео)
© Novini.bg

„Искам жп транспортът да стане естествен приоритет. Би могло да се приложат мерки, които да ограничат незаконния автомобилен транспорт, който е в пряка конкуренция с жп транспорта и да се прецизират транспортните схема, за да няма пряка конкуренция“, коментира министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, който участва във форум „Услугите от общ интерес – двигател на устойчивото развитие и растежа в Европа“, предаде репортер на Novini.bg.

„Ако искаме да напълним един влак, трябва да предложим услуга, която да удовлетворява хората“, обясни той и заяви, че ако е нужно дори ще се ограничава автобусният транспорт – като часове и брой превозни средства.

„Проблемите в железниците не са чужди на Министерство на финансите. Всяка година няколко стотин милиона отиват в този сектор“, заяви той и напомни, че проблемите в БДЖ са натрупани от години. Министерство на финансите обмисля отпускането на възмездна финансова помощ за БДЖ, коментира Горанов, като уточни, че помощта ще е безлихвена в рамките на утвърдената от ЕК държавна помощ за преструктуриране.

Горанов се надява до края на тази година да има напредък по концесията на Летище София, от където по думите му, ще дойдат средства за жп сектора.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5098 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гого

2018.06.02 | 16:32

5
Чудя се как избраха тоя с голямата остригана глава, това ли бе единствената възможност :)
Бай

2018.06.02 | 00:48

4
И аз бих предпочел да пътувам с влак до моя роден град, вместо с раздрънкана и вмирисана маршрутка, но за съжаление там няма ЖП гара. Да удвоят жп трасетата в държавата и да обхванат 90% от населението и тогава да ограничават автобусите.
чико

2018.06.01 | 20:35

3
Така е защото "бизнесът" не е зает с развитието на бизнеса в качествено и количествено измерение, а с усвояването на "едни пари"....
пурко

2018.06.01 | 20:32

2
Типично болшевищко мислене. Сигурно в развитите страни на запад от нас няма автомобилен транспорт...В България навсякъде е така-печалбата на гърба на клиента, без оглед качеството на услугите.
КУКУ

2018.06.01 | 14:08

1
Тоя май си е повярвал..... Боже слез та си прибери вересийте ........

Добави коментар

Водещи новини