Надежда Нейнски за доклада на ЕК: Жълт картон за правителството

  • 08 февруари 2012 15:55

  • 1821
  • 7
Надежда Нейнски за доклада на ЕК: Жълт картон за правителството
©

Междинният доклад на Европейската комисия (ЕК) за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка констатира отдавна известни за хората в България факти: проблеми в борбата с корупцията и организираната престъпност, критики към ВСС, купуване на гласове и фалшификация на изборите, проблем с даренията в МВР.

Към това вече логично се добавя и отсъствието на „устрем към реформи” и наличие на „политическа воля”. Такава е позицията по доклада на евродепутат Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

Когато използваш езика на войната, когато институциите и най-вече Народното събрание действат под команда, когато управляваш със скрито и нелегитимно мнозинство, когато излъчваш непредсказуемост към партньорите си в ЕС и към чуждестранните инвеститори, няма как да получиш политическо доверие. В България такова поведение може и да има успех, но в Европа буди недоумение.

За мен сериозно безпокойство се крие освен в констатираните факти, и в коментара на правителството. Основният извод според премиера е, че правителството е несправедливо набедено от опозицията и от евродепутатите. Така излиза, че евродепутатите на опозицията се ползват с по-голямо доверие в Брюксел от министрите и лично от премиера. Ако това е вярно, тогава проблемът на правителството е много по-голям, посочва още Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

Напомням също, че в ЕК работят с факти, а не с доноси. Така че никой, дори и най-злонамереният критик, не може да подмени сериозния анализ на ситуацията в доклада.

През юли миналата година премиерът коментира предходния доклад на ЕК така: „Като цяло, това е поздравление за мен, ЕК е на мнение, че българското правителство демонстрира трайна политическа воля да продължи стратегията си за провеждане на реформи”.

Нейнски смята още, че ако трябва да се използва все по-актуалната напоследък футболна терминология, то отпадането на „устрема за реформи” и „политическата воля” от днешния доклад е жълт картон за правителството.

„А премиерът по-добре знае, че без радикални действия по констатираните от ЕК проблеми в доклада, след жълтия картон следва и червен”, пояснява още в становището си евродепутат Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

Последвайте канала на

1821 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2012.02.11 | 20:21

7
До 4 и 5 всеки има право да изрази мнение а вие целите да му запушите устата и промиете мозъка но не ви обвинявам вие толко си можете -Европа на сълзи не вярва явно явно капитана и екипажа които ръководя кораба ни нещо бъркат -жълтото означава внимание но май ние пътуваме към червеното-
DJDO GROZ

2012.02.09 | 21:42

2
АБЕ,ТИКВАРИ,НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ЧЕ С ТЕЗИ ИНФАНТИЛНИ КОМЕНТАРИ ПРАВИТЕ ЛОША УСЛУГА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО?ДАНО В НЕГО СЕ НАМЕРИ ПОНЕ ЕДИН УМЕН,ТА ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИ НА ОБИДЕН,ДА АНАЛИЗИРА ДОКЛАДА И ПРЕДЛОЖИ МЕРКИ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПОСОЧЕНИТЕ СЛАБОСТИ!
bati Vesko

2012.02.11 | 20:21

6
Te merkite sa qsni be MOI!!! Evropa iska tova,koeto iska i celukupniq Bulgarski narod - da se konfiskuvat imotite na Mangal Kiro,na 5-6 Deputata,na 5-6 Sadii i Prokurori... da polu4at EFEKTIVNA prisuda/nqkolko godini/ ... dabude osuden nqkoi ubiec na deca ili babi4ki... Te-Tova e... ama nEmaaa... nEma u nas spravedlivost...dokoga li???
Даниела

2012.02.10 | 21:26

4
И къде видяхте неверни думи, в казаното от Надежда Нейнски?В най -близкото бъдеще думата"гербер" ще стане далеч по обидна дума от "комунист" , и нарицателно на ограничени , фанатизирани хора, които не признават чуждо мнение, които като добре смазани машини изпадат в екзалтация от безумните си и не достатъчно интелигентни лидери.
bati Vesko

2012.02.11 | 20:21

5
A bee Daniii!!! tuka po4va6 da me nervi6 ve4e!!! kade be6e tazi tupata ovca,kogato vsi4ki durjavi si iztegliha medicite ot Libiq,a??? kade be6e tazi??? Ministur na Vun6nite Raboti li be6e?? i sednala tq da komentira - BOJEEEE!! nameri zad kogo da zastava6!!! Tuka se izloji totalno - 4upka!!!
джъдж

2012.02.10 | 21:26

3
Това каза Надка /дето се римува с патка/ !
af

2012.02.09 | 20:33

1
разлая се кучката

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини