Комисарите Кармену Вела, Елжбета Бенковска и Маргрете Вестегер пристигат в България

  • 30 май 2018 13:13

  • 1538
  • 0
Комисарите Кармену Вела, Елжбета Бенковска и Маргрете Вестегер пристигат в България
© Gettyimages

Комисарите Кармену Вела, Елжбета Бенковска и Маргрете Вестегер пристигат в България, съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България.

На 31 май (четвъртък) комисарят, отговарящ за околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела ще участва в откриването на Европейския морски ден 2018г. в Бургас.

Форумът, организиран от генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на Европейската комисия, се провежда всяка година в различен европейски град и събира представители на пристанищната и корабоплавателната индустрията, местни, регионални, национални и европейски власти, агенции, НПО, научни и изследователски институции за обсъждане и иницииране на съвместни действия касаещи морското дело. 

В същия ден комисарят, отговарящ за вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и МСП Елжбета Бенковска ще се включи в откриването на специализираната международна изложба за отбранителна техника "ХЕМУС" в Пловдив. Тя се провежда на територията на Международния панаир под патронажа на Министерство на отбраната и Министерство на икономиката и има за цел стимулиране развитието на отбранителната промишленост. 

Отново в четвъртък комисарят по конкуренция Маргрете Вестегер ще бъде специален гост и ще произнесе реч по време на Европейския ден на конкуренцията в Резиденция „Бояна“ в София. На събитието, което е част от програмата на Българското председателство на ЕС, ще бъдат обсъдени ключовите законодателни развития в правото на конкуренцията на ЕС и ще бъде обърнато внимание, и на казусите, които възникват пред органите по конкуренция в сектора на енергетиката.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1538 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини