ГЕРБ: БСП искат да дойдат на власт без избори, като взривят изборния процес. Това е много опасна игра

  • 30 май 2018 10:04

  • 2999
  • 3
ГЕРБ: БСП искат да дойдат на власт без избори, като взривят изборния процес. Това е много опасна игра
©

Приветствам колегите от БСП, че разбраха, че в България се провеждат и частични местни избори. През мандата на това Народно събрание са се провели 28 частични местни избори.

Това каза от трибуната на парламента депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който прочете декларация от името на парламентарна група. "В тези 28 избори ГЕРБ имат 24 кандидата, БСП - 13, а ДПС - 17. Първият извод от тези цифри е, че ако искате да спечелите избори, трябва да регистрирате кандидати. Вторият извод е, че ГЕРБ е единствената национална партия, която е представена в цялата страна. Резултатите от тези избори показват, че ГЕРБ има съпоставими резултати с последните парламентарни избори. Говорите за страх и натиск. Ако беше така, ГЕРБ трябваше да спечели 28 кметски места от 28. Явно искате да кажете, че някъде хората са по-смели. Всички тези резултати показват, че ГЕРБ водят в общественото доверие. 10 години губите избори и все още не можете да си направите изводите. Защо нямате кандидати навсякъде? Защо не успявате да спечелите?", попита Биков.

"За Галиче излъгахте. На всички е ясно, че не е имало дописване на хора. ВМРО е коалиционен партньор на ГЕРБ и най-нормалното нещо е да подкрепят нашия кандидат. Относно телефонните разговори на Ценко Чоков - ваш депутат, който е обвинен в купуване на гласове има опит с телефонните разговори със затворници. Не може да се говори, че сме в коалиция с ДПС. В смесените райони ние сме единствените, които се явяват конкуренция на ДПС и непрекъснато подобряваме резултатите си", разкри той.

"БСП се опитва да опорочи изборния процес, защото губи изборите, губи поредица от избори. Така е в политиката. Понякога се губи. Явно искате да дойдете на власт без избори, като взривите изборите, защото не ги печелите. Това е много опасна игра. В Трън също нямате кандидат. Това най-вероятно е, защото трънската партизанска организация се е вляла в ГЕРБ. Нещата отиват натам. Когато няма избори, има партизани. Не може да внушавате, че няма смисъл от изборите и те не решават нищо, само защото не ги печелите. Не коже да обявявате, че изборите нямат никакво значение. Това е много опасна игра. Трябва да бъдем отговорни. Вие сте втората политическа сила. Ние сме склонни да се вслушаме във вашия глас. Може в Галиче да е имало технически проблем, но съдът трябва да реши", обяви Биков. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2999 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
mp

2018.05.30 | 10:54

2
e to i ti kolega miii shte gledash prez kriv makaron zaplata ot 1000 leva no ti iavno hranish teb i tvoeto semeistvo duhovno ot grob niama losho.
миииии

2018.05.30 | 11:44

3
червено празноглаво създание,духовно се храних45+17години,сега със сигурност съм по добре откогато и да е,никога повече червена хуманност!!!!!!!!!!!!и се научи да пишеш на кирилица,не е срамно!!!!!!!!!!!!!!!!
миииии

2018.05.30 | 10:36

1
червените катили ще гледат още дълго време власта през крив макарон!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини