Генерал о.р. Константин Попов направи съвместен полет на изтребител F-15

  • 29 май 2018 17:58

  • 3921
  • 0
Генерал о.р. Константин Попов направи съвместен полет на изтребител F-15
© pixabay

Председателят на парламентарната Комисия по отбрана генерал о.р. Константин Попов участва в седмата летателна тренировка "Тракийски орел", която се състоя във военновъздушната база Граф Игнатиево, съобщават от комисията.

Попов е направил съвместен полет на изтребител F-15 заедно с полковник от военновъздушните сили на САЩ. След полета Константин Попов е казал, че е много важно човек да не забравя откъде е започнал.

Пилотската професия е изключително важна и отговорна и политиците трябва да знаят това и да направят необходимото, за да осигурят нормалната подготовка на пилотите. От думите му е станало ясно, че проектите за модернизацията на Сухопътните войски и ВВС ще бъдат разгледани в комисията по отбрана на 5 юни.

Полковник Пирад е споделил, че са достигнати изключителни способности в съвместните учения с пилотите от българските военновъздушни сили. "Тракийски орел" е българо-американската летателна тренировка, която се извършва съгласно Плана за съвместна подготовка и учения за настоящата 2018 година.

Двустранните полети с изтребителите F-15C/D на 123-та експедиционна авиационна ескадрила от състава на 142-ро авиационно крило на Националната гвардия на щата Орегон ще продължат до 8 юни. От българска страна участват самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Л-39 от Учебната авиационна група в Долна Митрополия, както и формирования от Зенитно-ракетните войски на ВВС и Сухопътните войски.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3921 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини