Румен Радев: Нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността (снимки)

  • 29 май 2018 14:17

  • 1726
  • 3
Румен Радев: Нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността (снимки)
© Novini.bg

Нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността, те са символ на българското ни достойнство. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който прие на "Дондуков" 2 младежите от Втори ученически гвардейски отряд към Основно училище "Д-р Петър Берон".

"Стройните гвардейски редици са част от визитката на България", отбеляза държавният глава.

Той пожела на младите гвардейци да отстояват и пазят родната земя, традициите ни и българската държавност, да бъдат възвишени в мислите си и достойни в делата си. "Да носиш гвардейска униформа е въпрос на чест и отговорност и вие имате тази огромна отговорност към нашите предци, които защитаваха и градиха България", заяви президентът.

 

"Вашите усилия са мостът между историята и утрешния ден, те продължават каузата за достойна и силна България, каза още държавният глава. Вярвам, че примерът и куражът ви ще бъде последван от много други и че няма да остане български град без ученически гвардейски отряд или оркестър", допълни той.

Денислава Ангелова, инициатор на създаването на ученическите гвардейски отряди, коментира, че тази родолбива инициатива намира своето отражение в цялата страна благодарение на Националната гвардейска част. Тя разказа, че идеята тръгва преди 10 години от Кърджали. "Радвам се, че имам честта да продължа тази идея", допълни Ангелова.

В края на церемонията представители на младите гвардейци връчиха тържествените си обещания на държавния глава.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1726 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
национална гордост

2018.05.29 | 14:29

1
И в заключение другари : -- Да живеят всички БеКаПеТа , по всички земни кълбета ! Ура другари и СЛАВА НА КПСС И БКП !

2018.05.29 | 15:28

3
Нарича се РЕКОМУНИЗАЦИЯ.
ПОЖАРНИКАРА БУДА-ЛА

2018.05.29 | 14:53

2
двебвгзпдрстгербви

Добави коментар

Водещи новини