Правителството одобри финансирането на два проекта по линия на франкофонията

  • 23 май 2018 16:32

  • 1062
  • 0
Правителството одобри финансирането на два проекта по линия на франкофонията
© Булфото (архив)

Правителството одобри финансирането на два проекта по споразумения между Министерството на външните работи на България с Международната организация на Франкофонията и с Университетската агенция на Франкофонията на обща стойност 133 000 лева, съобщиха от правителствената информационна служба.

 Сумата ще бъде осигурена от бюджета на МВнР за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ за 2018 г.
Споразуменията за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ бяха одобрени от Министерския съвет през декември 2017 г., но поради кратките срокове до приключването на бюджетната година не беше възможно преговорите да бъдат приключени и финансовите ангажименти изпълнени.

Първият проект е за финансиране на Втори младежки форум за Югоизточна Европа по превенция на радикализирането на младите хора в Интернет и социалните мрежи, в контекста на инициатива на Генералния секретар на Франкофонията „Свободни заедно“. Чрез втория проект ще бъдат осигурени 20 стипендии за студенти от Албания, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Грузия, Република Македония, Молдова, Сърбия и Украйна, обучаващи се във Франкофонския институт по администрация и управление в София.

Предоставянето на стипендии е израз на сериозната ангажираност на България в академичното франкофонско пространство и в регионалното сътрудничество в Централна и Източна Европа. То допринася за изграждането на образа на България като страна, трайно обвързана с франкофонските ценности, и я превръща в един от двигателите на Франкофонията в региона.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1062 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини