Проф. Божидар Димитров: Крайно време е Корнелия Нинова да се освободи от Ерменков

Историкът проф. Божидар Димитров коментира пред Novini.bg скандалът, който предизвика депутатът от БСП Таско Ерменков след публикацията му, че е отровена водата на София. По думите му това, което е направил Ерменков е много сериозно. „То можеше да доведе до истерия, бунтове и т.н. Крайно време е Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да се освободи от този човек, защото това не е първият път, в който прави гаф“, каза проф. Димитров.

„През 1942 година четирима водачите на БЗНС, сред които и бащата на последния външен министър Виктор Вълков, Георги Вълков, бяха осъдени на смърт и екзекутирани за извършване на атентат в София“, припомни той.

По отношение на визитата на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, Божидар Димитров каза:Винаги при посещение на такова равнище, независимо в коя епоха и в кои държави, отношенията се затоплят. Определено отношенията с Русия в последните 10 години не бяха много добри. Сега се създават условия да станат и по-добри“.

„Путин показа на нашия президент, че те знаят за парламентарното устройство в България и затова ще чакат визитата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. На тях им е ясно, че по всички въпроси могат да разчитат на министър-председателя, а не на г-н Радев, който има по-скоро протоколни функции“, посочи той.

По отношение на коментарите, че президентът Радев не е достатъчно подготвен за преговори по енергийни проекти, проф. Димитров заяви: „Никой държавен глава не е подготвен по всички въпроси, някои са специалисти в различни сфери. Затова са съветниците му“.

По думите на проф. Божидар Димитров, не е добре за вътрешната политика това, че президентът Радев не бе придружен от никой представител на Министерски съвет или представител на политическа сила по време на визитата си в Русия. Според него не изглежда добре отношението между него и управляващите, още повече че инициативата идва от него.

 

Коментари

 1. 2018.05.23 | 12:40
  Крайно време е да напуснеш Историческия музей, мутро-седесарски гъзолизец.
  1. 2018.11.22 | 08:29

   Не мисля, че трябва да се отказва от нещо, в което е най-добър! Няма друг с такива качества!

 2. 2018.05.23 | 15:15
  Тя Курнелия ли го кара да говори такива работи
 3. 2018.05.23 | 14:52
  Той другаря Президент от пръв ден след избора му показа и доказа, че не знае правомощията си съгласно Конституцията на Р България.Гаф след гаф.А пък за обединител го познават само различните фракции у БАБА ПАРТИЯ!
 4. 2018.05.23 | 13:03
  Той вече го направи :)
 5. 2018.05.23 | 12:43
  mnenieto na bitite ama mnogo bitite karti i gazolizci na grob niamat nikakvo znacenie.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет