Радев е подновил поканата си към Владимир Путин да посети България

  • 22 май 2018 16:19

  • 2671
  • 23
Радев е подновил поканата си към Владимир Путин да посети България
©

Президентът Румен Радев е подновил поканата си към руския си колега Владимир Путин да посети България.
Това обяви Румен Радев на брифинг след срещата с Путин в Сочи.

Радев определи като основна цел на посещението си възстановяване на диалога на най-високо политическо ниво и на доверието. Той допълни, че знае, че е трудно да говорим за доверие след три спрени мащабни проекта, в условията на санкции и ограничителни режими, както и след недалновидно политическо говорене в последните години.

Направихме стратегически преглед на нашите отношения, има огромен потенциал в най-различни сфери и на икономиката, на търговията, на енергетиката, на туризма, образованието и науката ,транспорта, коментира българският президент.
Радващото е, че в резултат и на моята визита имаме положителен импулс на българското правителство, което се зае по-сериозно с българо-руските отношения, заговори се и за възобновяване на някои от спрените проекти, отбеляза той и припомни, че се очаква скоро и посещението на премиера Борисов в Русия.

На днешната среща са били обсъдени и важни въпроси от международната сигурност. Радев е уверил руския си колега, че България има интерес да работи за диалог и разбирателство.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2671 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Умник Гюро

2018.05.24 | 00:28

23
Истинските политици се срещат с един от владетелите на света: Папата. Болшевишките проститутки се срещат с диктатори и терористи като Таварищ Пут.кин. Изводът си направете сами!

Добави коментар

Водещи новини