Екатерина Захариева ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на Г-20 в Буенос Айре

  • 21 май 2018 07:33

  • 707
  • 0
Екатерина Захариева ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на Г-20 в Буенос Айре
© eu2018bg

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е на посещение в Аржентина за участие в срещата на външните министри на страните от Г-20, която започна вчера в Буенос Айрес, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ръководи делегацията на ЕС. В рамките на участието си във форума в Буенос Айрес вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на провежда и двустранни срещи със свои колеги от държавите от Г-20.

Групата на Г-20 е учредена през 1999 г. като формат за среща на финансовите министри и управителите на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите икономики в света - Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония и Европейския съюз. Членовете на Групата заедно представляват 85% от световния брутен национален продукт, генерират 75% от международната търговия и съставляват две трети от световното население. Аржентина е настоящият ротационен председател на Г-20.

Приоритетите, избрани от аржентинското председателство на Г-20 за 2018 г. са бъдеще на заетостта, развитие на инфраструктурата за развитие и устойчивото бъдеще на прехраната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини