Цветанов разговаря с председателя на Мюнхенския форум за сигурност посл. Волфганг Ишингер

  • 18 май 2018 10:31

  • 1102
  • 0
Цветанов разговаря с председателя на Мюнхенския форум за сигурност посл. Волфганг Ишингер
© ПП ГЕРБ

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с председателя на Мюнхенския форум за сигурност посл. Волфганг Ишингер. Това се случи по време на международния форум за сигурност „ГЛОБСЕК“, който се провежда в словашката столица Братислава.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа подчерта важността на форума „ГЛОБСЕК“ като еквивалент на Мюнхенския форум в региона на Централна и Източна Европа, който дава възможност на заинтересованите страни от региона, в лицето на представители на изпълнителната, законодателната власт, академици и изследователи, да обсъждат общите предизвикателства пред сигурността.

Волфганг Ишингер обърна внимание от необходимостта от такъв дебат на високо ниво и важността да не се пренебрегва влиянието на геостратегическата ситуация върху сигурността на Централна и Източна Европа. Двамата се обединиха около нуждата от силно присъствие на ЕС в Западните Балкани като гаранция за мира и развитието на страните от тази част на Европа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1102 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини