Каракачанов: Думите на Нинова доказват, че поговорката за българите в ада и казаните е вярна (видео)

  • 18 май 2018 08:31

  • 8123
  • 8
Каракачанов: Думите на Нинова доказват, че поговорката за българите в ада и казаните е вярна (видео)
©

Не може на черното да кажеш бяло. За това сме най-бедните в ЕС и поговорката за ада и казаните е вярна. Само защото си лидер на опозицията, да не можеш да излезеш и да си пречупиш езика, за да кажеш Срещата на върха ЕС-Западни Балкани е успех е грозно. Вчерашната среща бе историческа. За пръв път в новата ни история се случва такова нещо. На една маса седнаха Гърция и Македония, Сърбия и Косово. Защо да не кажеш, че това е успех? БСП, когато са били на власт, предриели ли са някаква подобна инициатива?

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който коментира думите на лидера на БСП малко по-рано в ефира на предаването. "Никога не съм търсил подкрепата на БСП и Корнелия Нинова. Тя даже не ми трябва. За мен беше нормално да обясня на всички за модернизацията на армията. Виждате, че нямам проблем. Искам 1,5 млрд., Владислав Горанов ми дава 1,8 млрд. БСП да спрат да говорят неистини, че заради тях е променен Закона за КЕВР. Това стана благодарение на внесения законопроект от депутатите на ВМРО. Там не стои нито един подпис на депуат от БСП", разкри той.

"Според мен Гърция и Македония са на една ръка разстояние от сделка за името. Важно е този изкуствен спор за името да приключи, защото това пречи на еврочленството на Скопие. За мен няма абсолютно никакво значение дали ще се казва Илинденска Македония, Северна Македония, Вардарска Македония. Ние нямаме проблем с името. Описали сме нашите претенции и от какво няма да отстъпим в Договора за добросъседство. В отношенията между България и Македония се бъркаха трети страни и това е причината да изгубим толкова много време", разкри военният министър.

"Темата за Иран измести малко фокуса и отново показа двоен стандарт. Тогава, когато искаш да отнемеш бизнеса на няколко Източноевропейски държави, не ти трябва единството на Европа. Тогава, когато обаче ти се нарушават икономическите интереси в Иран, искаш единна и силна позиция на ЕС. Това е двоен стандарт и ние не трябва да си мълчим като папагали. Темата за превозвачите е обяснена твърдо от Бойко Борисов и Ивайло Московски. Еманюел Макрон и Ангела Меркел видяха тировете и чуха гласа на българските превозвачи. Това също е успех на срещата в София", категоричен беше Каракачанов.

"Явно някой го е страх да предприеме по радикални мерки срещу ислямизацията. Бяхме се разбрали нашето предложение за Закон за вероизповеданията да бъде обсъден на широка основа и изведнъж беше внесен варианта на ДПС. Не беше колегиално. Нека сега БСП, ГЕРБ и ДПС да обясняват как ще се спират разни пастори и проповедници, които си правят каквото искат. Трябва да спрем да се делим на ние и те по важните теми в държавата", завърши вицепремиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8123 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини