Цветан Цветанов във Видин: България в момента е в центъра на европейската политика

  • 15 май 2018 20:01

  • 2023
  • 1
Цветан Цветанов във Видин: България в момента е в центъра на европейската политика
© ГЕРБ

България в момента е в центъра на европейската политика. Председателството навсякъде обединява партиите, показвайки доброто лице на ЕС и e в полза на страните си. Нека насочим енергията си тук, а не в противопоставянето си. Това каза на брифинг във Видин заместник – председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Моята молба към БСП е да бъдат по – градивни, по – позитивни и да обединим усилията си в полза на българските граждани. Противопоставянето и конфронтацията са пагубни и единствено могат да ни върнат назад. Много по – полезно ще бъде народните представители от всички партии да подкрепят правителството в неговите усилия да решава проблемите и защитава интересите на гражданите. Само тогава ще отговорим на очакванията на хората“, обясни Цветанов.

Той подчерта, че е провел среща с кметове от областта и разговорът е бил за решенията и политиките на правителството, които са в интерес на българските граждани. „Всички заедно – кметовете, независимо от коя политическа сила са избрани, правителството и министрите, трябва да търсят решения на проблемите за всяко населено място“.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа посочи, че един от основните въпроси, повдигнати от местната власт, е състоянието на пътната инфраструктура. Той подчерта, че е приключила процедурата за ТОЛ-системата. „Годишно отделяме 320 млн. лв. за пътната инфраструктура. С въвеждането на ТОЛ-системата ще се акумулират около 1,5 млрд. лв. Така много по – бързо ще решим проблемите с пътищата, а това ще доведе до икономически растеж на регионите“, коментира той.

В отговор на журналистически въпрос дали рестартът на АЕЦ – Белене е пиар акция, както твърдят от опозицията, Цветанов бе категоричен, че целта на БСП е да се създаде напрежение в навечерието на изключително важната среща на високо равнище, която ще се проведе на 17 май в София. Той каза още, че БСП нямат право да се изказват по темата и загрижеността им всъщност е имитация.

Когато говорим за АЕЦ Белене, ние говорим за възможността да започнат преговори с потенциални стратегически инвеститори. Но без държавни гаранции и без финансов ангажимент на държавата”, каза Цветанов.

Той бе категоричен, че тези стъпки ще бъдат съобразени с европейската политика и с изискванията на ЕК. Заместник – председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията коментира и позицията на БСП относно усилията на правителството да защити българските превозвачи. „Приканвам ги в утрешния ден да бъдат активни и да поставят въпросите си на срещата на ПЕС и на своя лидер. В последната година правителството направи и прави много стъпки да защити българските превозвачи”, каза Цветанов.

Какво направиха БСП и президентът Радев по тази тема”, попита Цветанов и посочи, че единственото, което е запомнил от посещението на президента Радев във Франция е, че е бил втори пилот на самолета, с който е пътувал.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2023 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини