Парламентът отхвърли предложения от БСП Закон за възрастните хора

  • 02 май 2018 10:42

  • 2094
  • 2
Парламентът отхвърли предложения от БСП Закон за възрастните хора
© Novini.bg

Народното събрание не прие предложения от БСП Закон за възрастните хора. Преди днешното гласуване документът беше разгледан и отхвърлен от 4 парламентарни комисии.

На първо четене се обсъждат промени в Наказателния кодекс. Те са предложени от Обединените патриоти и предвиждат драстично увеличаване на санкциите за бракониерство. Например – който убие едър дивеч, без да има разрешение, е заплашен от две години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева.

Депутатите решават днес дали да освободят Емил Христов от поста зам.-председател на Народното събрание. Искането за оставката му беше внесено от парламентарната група на "БСП за България".

Причината за исканата оставка – на 18 април Емил Христов не допуснал в парламента хора с увреждания. Те бяха поканени от левицата, за да представят проблемите си на среща с ръководството на групата. Още на следващия ден Христов се извини и обясни, че не той е отказал достъп, а охраната на парламента. Това негово обяснение е още един мотив за искането, тъй като по този начин рушал авторитета на институцията. Третият аргумент за оставка е, че Христов не е санкционирал депутата от ГЕРБ Спас Гърневски, който в декларация от трибуната изрекъл обидни квалификации по адрес на депутатите от БСП и председателя на партията Корнелия Нинова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2094 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.05.03 | 07:43

2
Никой не може да бъде наказван, защото е казал обидни думи за К. Н. Няма обида, която да е достатъчна за такъв майстор на висшата манипулация и некоректността! Това от участник в правителството на Костов да станеш лидер на комунистите си е световен рекорд!

2018.05.03 | 07:43

1
Обида за Курнелия - смях в залата.... Тя сама си се обижда с лъжите си....

Добави коментар

Водещи новини