Министър Кралев: Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Председателство в сект

  • 27 април 2018 11:28

  • 1000
  • 3
Министър Кралев: Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Председателство в сект
© Булфото (архив)

Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Българското председателство в сектор “Младеж”. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във в сутрешния блок на БНТ във връзка с провеждането на Европейската младежка конференция в София.

„България е първата държава, която поставя младежките политики като основен приоритет на председателството си и в центъра на всички събития. Всички неща, които се случиха в последните няколко дни, са с цел да отклонят вниманието от успеха, който имаше тази конференция и който е признат от всички институции – и от ЕК, и от ООН, и от десетки младежки организации, които присъстваха. Основната цел на конференцията беше младите хора за първи път да изработят 11 младежки цели, на база, на които да се изготви новата Европейската стратегия за младежта. За първи път младите са овластявани толкова пряко и директно да имат възможност сами да дават идеите, да участват във формирането на бъдещи европейски политики в техния сектор“, каза Кралев.

Той допълни, че на конференцията присъстваха 250 млади хора не само от страните членки, но и от Западните Балкани и Източното партньорство.

„Това са 7 страни от Източна ЕВропа, които не са членове на ЕС. Резултатите, които постигнахме, са фантастични. Да, един пропуск в общуването между нашата дирекция и между една от младежките организации, която е много сериозна, с много сериозно представителство, доведе до възникване до подобно напрежение. Веднага влязохме в контакт с г-н Луис Алварадо, който е председател на Европейския младежки форум и преди два дни излязохме с общо становище. Няма проблем. Ние сме изяснили нещата. Всичко е изчистено преди два дни. В сряда всичко беше приключило. Фокусирали сме се какви цели имаме да извършим до края на председателството, как България ще работи по-нататък с ЕВропейския младежки форум. Всичко е приключило“, допълни Кралев.

Той подчерта, че е ясно, че политическите опонентите се опитват да политизират процеса и няма да простят успехите в тази сфера.

„Ясно е, че се опитва да се профанизира тази среща, като се изведе до някакъв проблем в нощен клуб. Това не е сериозно. Всички колеги, журналисти, хора, институции виждат, че въобще не стои такъв казус. В случая изкуствено се опитва да се създаде проблем“, каза Кралев.

„Вчера имахме разговори с представители на Националния младежки форум в България. Изключително голяма, сериозна организация, в която членуват много младежки формации. Другата седмица имаме среща. Набелязали сме си кои цели ще свършим до края на годината, кои са приоритетите за младежките политики в министерството. Винаги е работено добре с тези хора. Те самите вчера дадоха изявление и казаха, че през годините сме работили перфектно. Аз благодаря изключително много на колегите от другите младежки организации, с които работихме и особено на младежите на ГЕРБ, които ясно застанаха на тази позиция и казаха: Имаме резултати от тази конференция, дайте да не изместваме фокуса. Защото целта за изместването на фокуса е за да отклониш вниманието на обществото от наистина големия резултат, който е постигнат. Това, което българите сами си правим, никой не може да ни го направи“, заключи по темата Кралев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1000 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дуци

2018.04.27 | 17:13

3
ИЗКАЗВАНЕТО НА ЕДИН ЗАБЛУДЕН ПАЦУЛАН
Naco

2018.04.27 | 17:13

2
И,ДАЛАВЕРАТА наречена ФАЛИТ на ЦСКА,също НИКОГА няма да Ви бъде ПРОСТЕНА ,другарю Кралев!!!
тролче

2018.04.27 | 17:13

1
Няма какво да прощават , защото всичко е имитация!

Добави коментар

Водещи новини