Илияна Йотова: Не вярвам Хилари Клинтън да е дошла да ни потупа по рамото

  • 06 февруари 2012 07:52

  • 2119
  • 1
Илияна Йотова: Не вярвам Хилари Клинтън да е дошла да ни потупа по рамото
©

На 4 февруари 1997 г. бях в студиото на БНТ и трябваше да съобщя новината за връщането на мандата от страна на БСП, затова тази дата е паметна за мен. Днес някои хора да си приписват заслуги за това, звучи смешно и жалко.

Това каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Илияна Йотова по повод думи на президента на България от 1997 до 2002 г. Петър Стоянов, че връщането на мандата на БСП за съставяне на второ правителство е мит. По думите й, това е опит за фалшификация на датата 4 февруари. "Той мълча 15 г., опитвайки се да разчита на късата памет на хората, но все още има живи хора, които помнят точно какво се случи. Действително в онези години тогавашното ръководство на БСП избра силата на разума. 15 г. по-късно да се опитваш да се изкараш герой и да се покриваш с една доста съмнителна слава, ми се струва недостойно за един български политик", категорична бе Йотова.

Тя посочи, че БСП никога не е била и няма да бъде партия на един човек, за разлика от ГЕРБ и е възможно е рано или късно и синът на Николай Добрев - Кирил Добрев, един ден да застане начело на левицата. Евродепутатът каза, че диалогът в БСП как да бъде управлявана партията във времето до парламентарните избори предстои. Според нея силата на разума отново ще надделее. "Единствената забележка, която имам към Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, е да прави своите забележки към партията първо в БСП, а после в медиите. Той познава добре БСП, затова неговото място е при нас. Трябва да седнем заедно на масата на преговорите, за да станем силни за изборите след година и половина. Другият път, пътят на разделението е пътят на Синята коалиция. Не съм съгласна, че само голото отрицание на политиката на ГЕРБ е достатъчно, за да спечелим доверието на хората, затова смятам, че разговорите в партията са важни, а не кой е по-по-най", заяви Йотова.

Тя е озадачена от думите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод посещението на държавния секретар на САЩ Хилари Клиентън, че "когато идват силните при малките, те обикновено вземат това, за което са дошли". "Това посещение тепърва ще дава своите резултати и ще се открехва вратата за договорките, които са били направени, защото не вярвам тя да е дошла да ни потупа по рамото и да разгледа историческите ни забележителности", каза още Илияна Йотова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2119 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Радко

2012.02.06 | 18:53

1
Вас само Путин ви тупа по задниците.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини