Първанов заминава за Словения

  • 06 юни 2011 07:50

  • 565
  • 1
Първанов заминава за Словения
© Булфото

В понеделник президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в заминава на двудневно официално посещение в Словения по покана на президента Данило Тюрк.

Държавните глави ще продължат политическия диалог на най-високо равнище и ще обсъдят възможностите за разширяване на сътрудничеството между двете страни в рамките на ЕС по теми като разширяването на Съюза и енергийната политика.

Ще бъдат дискутирани и мерки за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения и взаимните инвестиции.

Президентите ще обменят информация и мнения по регионални и международни въпроси и инициативи от общ интерес.

Днес ще се състоят срещата на "четири очи" на президентите Първанов и Тюрк и пленарните разговори на официалните делегации.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в ще разговаря с председателя на Държавния сбор и с министър-председателя на Словения - Павел Гантар и Борут Пахор.

През втория ден на визитата президентите Първанов и Тюрк ще открият българско-словенски бизнесфорум.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и съпругата му ще се срещнат с кмета на Любляна Зоран Янкович.

В делегацията на президента са Екатерина Михайлова - председател на Групата за приятелство "България-Словения" в парламента, депутатът Владимир Тошев, заместник-министрите на външните работи и на икономиката, енергетиката и туризма - Димитър Цанчев и Делян Добрев, секретари на президента.

Държавният глава ще бъде придружаван от бизнесделегация.

Последвайте канала на

БТА
565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сана

2011.06.06 | 09:08

1
айде на екскурзиите.че се застояхме

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини