Плевнелиев към Клинтън: Съдебната реформа е приоритет за мен

  • 05 февруари 2012 16:19

  • 4044
  • 6
Плевнелиев към Клинтън: Съдебната реформа е приоритет за мен
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се срещна днес с държавния секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, която е на посещение у нас, предаде Дарик.

По време на разговорите двамата са направили преглед на отношенията и сътрудничеството между България и САЩ. Потвърден е бил стратегическият характерна съвместното партньорство, за което доказателство е и настоящата визита. Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 е отбелязала прогреса, който намира в България от последното си посещение през 1999 г. до днес. И от двете страни е било подчертано отличното ниво на сътрудничество в областта на отбраната и сигурността. Дадена е била висока оценка на съвместните военни съоръжения в България и са били разгледани перспективите за тяхното по-ефективно използване в контекста на новата Стратегия на САЩ за отбрана. На срещата е бил потвърден ангажиментът на България към възстановяването на Афганистан, като държавният секретар е оценил високо българския принос в този процес.
Българският президент е отбелязал отличното партньорство в областта на правоприлагането и върховенството на закона, което се е утвърдило като съществен стълб на двустранните отношения. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е изразил признателността си за оказаната подкрепа от страна на САЩ в тази сфера. Държавният секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 е подчертала необходимостта от приключване на реформата в съдебната система и повишаването на нейната ефективност. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е уверил Клинтън, че през 2012 г. и 2013 г. съдебната реформа ще бъде във фокуса на президентската институция, която пряко ще следи напредъка в тази област.
Държавният глава е запознал Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 с процеса на въвеждане на електронното правителство в България като важна стъпка за подобряване на бизнес средата и ограничаване на корупционните практики. Обща е била оценката, че в двустранните икономически отношения има съществен нереализиран потенциал, а страната ни предлага едни от най-добрите условия за чуждестранните инвеститори. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е заявил, че България и в бъдеще ще се стреми да насърчава американските предприемачи да инвестират в българската икономика.
Като особено перспективна сфера на сътрудничество е била посочена енергетиката. Президентът Плевнелиев е откроил три основни приоритета в тази област, които ще бъдат следвани - енергийна ефективност, енергийна независимост и енергийна либерализация. Подчертано е било значението на изграждането на междусистемните газови връзки със съседните държави.
Българският президент е изразил надеждата си за разрешаването в скоро време на въпроса за премахване на визовите ограничения пред българските граждани, пътуващи до САЩ, както и за сключване на двустранно Споразумение за социална сигурност. Държавният секретар Хилари Клинтън е посочила, че ще продължат усилията на администрацията на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, съвместно с Конгреса на САЩ, за намирането на положително решение.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4044 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Certain Uncertainty

2015.07.05 | 09:34

6
Абе росито не беше ли президент, а не премиер - къф е тоя негов приоритет - реформа в съдебната система??? Бедна ми бедна Росице, започвай да крещиш веднага и марщ в планината да гледаш крави!
lalala

2015.07.05 | 09:33

5
Тя за всяка облечена във власт мижитурка от 20 години насам е приоритет и за това не сме мръднали и на милиметър напред.

2012.02.11 | 14:42

3
Към песимистите - САЩ неса виновни за нашето "дередже".Те само могат да ни помогнат.
agabaga

2015.07.05 | 09:33

4
Боже, как им увиснаха езиците на дупелизците!
11

2012.02.06 | 02:42

2
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕННИСКИ №-1 В БЪЛГАРИЯ !

2012.02.06 | 02:42

1
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини