Джамбазки гневен на ДПС заради скандален проект за джамия (снимки)

  • 11 април 2018 15:48

  • 2897
  • 3
Джамбазки гневен на ДПС заради скандален проект за джамия (снимки)
© Фейсбук

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки остро реагира срещу опит на ДПС за строеж на джамия. В социалната мрежа „Фейсбук“ воеводата сподели за сигнал, изпратен до него, от жителите на с. Лъкавица, Пловдивско, които се оплакват от намеренията на ДПС да построят джамия в селото им.

Ето какво написа Ангел Джамбазки на официалната си страница във „Фейсбук“:

ДПС в Родопите с поредна гнусна провокация – опитва се да строи джамии насила в село Лъкавица, сменя имената на починалите в Доспат. Кмет от ДПС одобрявя проект за строеж на джамия, чийто възложител е негов брат. Казусът се развива в с. Лъкавица, община Лъки, област Пловдив. Постоянно живущите там са 16 човека, но селото е голяма вилна зона. Там няма действаща джамия, съборена е отдавна, останал е месчитът до нея.

Селото е било потурчено преди около 200 години, тогава е строена и вече несъществуващата джамия. Имам адресирана до мен молба, подписана от местни жители и собственици на имоти и вили, които не желаят да бъде построена джамия в близост до земите и имотите им. Демонстрираното от кмета на ДПС и брат му нахалство е недопустимо и неприемливо.

Жителите на селището са получили обявление с № К-564 от 29.11.2017 г. на общинската администрация на град Лъки, с която се съобщава на същите, че със заповед № 208 от 23.11.2017 г. на кмета на община Лъки е одобрено изменение на околовръстния полигон на с. Лъкавица. Възложител на одобрения от кмета проект е „Мюсюлманско настоятелство“ – гр. Лъки, което е представлявано от Стефан Чавдаров Симеонов – брат на кмета на гр. Лъки, а именно Валентин Чавдаров Симеонов, избран от листата на ДПС.

Одобреният и потвърден с решението на същия проект се състои в попълване на кадастралния план на с. Лъкавица с построяване на джамия и прилежащи постройки на същото място.

Това се случва със съмнително финансиране от т.нар. „Мюсюлманско настоятелство“. След получаване на обявлението, недоволните се събират и подават две жалби до общината на гр. Лъки и Административен съд – гр. Пловдив, които са с вх. № К-1862/11.12.2017 г., подписана от 21 жители и наследници на земите, и К-1864/11.12.2017 г., подписана от други жители на селото.

Жалбата за отмяна на решението на кмета е изпратена до Административен съд – гр. Пловдив с писмо с изх. № К-1864-1/22.12.2017 г. Предвид обстоятелството, че жалбата за съжаление е била оформена неправилно и не се конкретизира правният интерес от тяхна страна, съдът с Определение № 332 от 14.02.2018 г. остава молбата без разглеждане. Предвид това, за известен период от време не може да се подава иск със същия предмет и основание.

Това е правната страна на нещата. Но местните хора не желаят да им бъде натрапвана джамия от ДПС. И ги подкрепям напълно. Затова първо ще проверим финансирането на този скандален проект, после всички факти и обстоятелства около него. Да се готвят прокуратура, ДАНС, ДНСК и прочее. Днес пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди бе в селото, за да се срещне с местните хора и да се запознае с обстановката на място. Същевременно получих и сигнал от Доспат, в който се твърди, че ДПС активисти - общински служители, подменят надгробни плочи, като посмъртно „покръстват“ починалите, сменяйки имената им с турско-арабски.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2897 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
(гост)

2018.04.15 | 06:02

3
Джамбазки, ти си ояден, а какво да кажат тези български граждани, които работят, не от хубаво, за да се лекуват, защото и при най-тежкото заболяване вече искат пари и то много пари, било то за изследвания, в болници и пр., и така всеки божи ден християнина шеф им напомня, че трябв

2018.04.13 | 20:39

1
palene mu e maikata
ot dobrite

2018.04.13 | 20:39

2
izrod...

Добави коментар

Водещи новини