Мария Габриел отправи послание за повече инвестиции и сътрудничество

  • 10 април 2018 13:12

  • 887
  • 0
Мария Габриел отправи послание за повече инвестиции и сътрудничество
©

Министри, представители на държавите от ЕС, промишлеността, академичните среди и гражданското общество се събраха в Брюксел по повод Деня на цифровите технологии.

Тазгодишното издание на инициативата на Европейската комисия има за цел да насърчи сътрудничеството в областта на изкуствения интелект, блоковите вериги, електронното здравеопазване и иновациите.

„Цифровизацията преобразява нашето общество и ние можем да се възползваме пълноценно от нея само чрез тясно и ползотворно сътрудничество", каза при откриването българският комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел. "Поемането на координирани ангажименти на европейско равнище и съгласуването на инвестициите са от изключително значение за справяне с бъдещите предизвикателства. Надявам се, че с тазгодишния Ден на цифровите технологии цифровото сътрудничество в Европа ще достигне нов етап по отношение на изкуствения интелект и електронното здравеопазване и насърчавам всички държави да допринесат към усилията ни Европа да продължи да играе ключова роля в ерата на цифровите технологии“, добави Габриел

Сред акцентите на Деня на цифровите технологии през 2018 г. са декларации, които имат за цел:

· обединяване на усилията в областта на изкуствения интелект (ИИ).
· създаване на европейско партньорство в областта на технологиите за блоковите вериги: През февруари 2018 г. Европейската комисия създаде Обсерватория и форум на ЕС за блокови вериги и ще инвестира около 300 милиона евро в проекти, подпомагащи използването на блокови вериги.
· обмен на данни за персонализиране на здравеопазването.
· насърчаване на иновациите с помощта на нов онлайн инструмент.

· 5G трансгранични коридори за изпитване в подкрепа на свързаната и автоматизирана мобилност

Последвайте канала на

Десислава Станева
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини