Султанка Петрова: Държавата трябва да подпомага хората, които наистина имат нужда

  • 10 април 2018 07:43

  • 2008
  • 5
Султанка Петрова: Държавата трябва да подпомага хората, които наистина имат нужда
©

Ние възрастните сме длъжници на децата на България. Трябва да имаме повече отговорност към бъдещето си. Ако ние възрастните бяхме по-отговорни много деца нямаше да остават завинаги на 10 г. или да напускат страната. Това каза зам.-социалният министър Султанка Петрова в ефира на БТВ.

По думите й всеки кмет трябва да носи отговорност за всички уязвими хора, живеещи на територията на общината му. „Всичко това ще даде една база, за да развиваме демографските политики в страната. Не може общинските съвети да неглижират индивидуалния подход към хората“, смята Петрова.

„Анализът на БАН показва негативните тенденции, които наблюдаваме през последните 20-30 г. Населението в България застарява много бързо в световен мащаб. Друг проблем е ниската раждаемост. Това обаче е част от европейските демографски тенденции. Няма страна в ЕС, в която раждаемостта да е 2%, освен Германия, където има много бежанци. България се различава от всички европейски страни и в това, че ние губим много млади хора. А губим много от това“, подчерта зам.-социалният министър.

„В Министерство на труда и социалната политика има няколко много важни приоритета в тази насока. За нас е важно не да има само регионална демографска политика, а да отидем при хората. Работа има, а в Северозападна България има вече много добри резултати. Важното е хората да бъдат подкрепени. По този начин човек се усъвършенства и работи. Има много хора, които са демотивирани и нямат никаква самоинициатива. За това имаме медиатори, които работят с тях. Имаме голям дефицит на работна ръка“, каза Султанка Петрова.

„Трябва да се подпомагат хората, които наистина имат нужда. В същото време имаме голяма липса на контрол. Трябва да се прави ревизия, за да могат средствата, които се дават от държавата да достигнат до хората“, каза още тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2008 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.04.10 | 17:55

5
ПРОСТАЧКА
дуци

2018.04.10 | 10:25

4
СУЛТАНКЕ ТО ДЪРЖАВА НЕМА ,ТИ НЕ ГО ЛИ РАЗБРА???

2018.04.10 | 10:09

3
Taja Sultanka da si otide pri sultanite. Kato ja vizdam kakva pomagachka e, to naroda trjabva da i pomaga za plastcnite operacii. Kolko li pari e zadignala?
нали това е капитализма

2018.04.10 | 09:44

2
ма пача недоклатена.

2018.04.10 | 09:43

1
това го слушам близо 30 години , и ВИНАГИ подпомогнатите ;хора; са роднини на ;вечните служители; , та султанке ? можеш да си прибереш сладките приказки и да вървите на .........

Добави коментар

Водещи новини