Захариева приема зам. министър-председателя по въпросите на европейската интеграция на Молдова Юрие

  • 04 април 2018 10:50

  • 668
  • 0
Захариева приема зам. министър-председателя по въпросите на европейската интеграция на Молдова Юрие
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще приеме в София на 5 април 2018 г. заместник министър-председателя по въпросите на европейската интеграция на Република Молдова Юрие Лянка.

В София Захариева и Лянка ще обсъдят подкрепата на България за европейската перспектива на Молдова, както и продължаването на реформите в тази насока от молдовското правителство. Акцент на разговора между Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Юрие Лянка ще бъдат и двустранни въпроси от областта на търговско-икономическите отношения и правата на българската общност.

В края на октомври 2017 г., вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на бе на двудневно посещение в Молдова. В Кишинев тя се срещна с министър-председателя на страната Павел Филип и вицепремиера и министър на външните работи и европейската интеграция на Молдова Андрей Галбур (2016-2017), заедно с когото откри Генерално консулство на Република България в град Тараклия.

Между Република България и Република Молдова съществува дългогодишно ползотворно двустранно сътрудничество в политическата, икономическата, образователната и културната сфера. Основен фактор в тази насока е голямата историческа българска диаспора в страната - към момента на територията на Молдова живеят над 50 хил. граждани от български произход.

Юрие Лянка е бил министър-председател на Република Молдова (2013-2015), вицепремиер и министър на външните работи и европейската интеграция (2009-2013) и заместник-председател на парламента (2017-2018). Майка му е българка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини