Президентът на Република Хърватия ще бъде на официално посещение в България

  • 03 април 2018 16:19

  • 987
  • 0
Президентът на Република Хърватия ще бъде на официално посещение в България
© Gettyimages

На 4 април президентът на Република Хърватия Колинда Грабар-Китарович ще бъде на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред темите на срещата на двамата президенти ще бъдат възможностите за увеличаване на търговския обмен и разширяването на икономическите и туристически връзки между България и Хърватия, както и обменът на опит в сферата на образованието, науката, технологиите, културата.

Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович ще обсъдят също така регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската и евроатлантическата перспектива на Западните Балкани с оглед на настоящото Българско председателство на Съвета на ЕС и предстоящото през 2020 г. хърватското председателство.

От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на държавния глава на Република Хърватия. Колинда Грабар-Китарович ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин. Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2 от 10.30 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на

България и Хърватия. В 11.35 часа Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович ще дадат съвместна пресконференция.
В рамките на посещението си президентът Колинда Грабар-Китарович ще разговаря с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на

Последвайте канала на

Радина Лазарова
987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини