Порожанов обясни как срещата при премиера ще помогне на земеделските производители

  • 03 април 2018 08:53

  • 944
  • 0
Порожанов обясни как срещата при премиера ще помогне на земеделските производители
© Министерски съвет

Земеделските производители отмениха планирания за днес протест. Това стана възможно след среща при премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, в която участваха земеделският министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в, както и депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров. За това какво споразумение постигнаха вчера Борисов със земеделците, разказа в сутрешния блок на БНТ министър Порожанов.

Вчера, по думите му, е намерено наистина едно добро решение за регистрацията на земеделските производители като потребители, а не като търговци на гориво, с което се отмени и предвиденият им протест.На пръв поглед малка промяна, но пък водеща до доста промени в работата на земеделците, обясни министърът и добави: „Всеки един земеделски производител, работейки като краен потребител на гориво, няма финансов интерес да се занимава с контрабанда на гориво“.

За случая с бедстващите коне в Осоговската планина Порожанов съобщи, че до момента са открити само три умрели животни, но това в никакъв случай не оправдава поведението на собственика. Той, по думите на Порожанов, е трябвало да съгласува пашуването на животните с ветеринарен лекар и да не ги оставя безпризорни. Земеделският министър изтъкна, че това не е единственият случай на безпризорни коне в планините.
В момента вече са спрени всички субсидии на собственика на конете, а когато проверката се завърши, ще се прецени кои плащания да му бъдат възстановени, обясни Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Министърът съобщи, че в момента текат проверки на множество видове храни заради празниците. Според него е хубаво, че цените на българското агнешко са добри в пиковия сезон за консумацията му, но не можа да коментира или потвърди съобщенията, че вносното агнешко месо е по-евтино от българското.

Последвайте канала на

Десислава Станева
944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини