Радев: Българското училище трябва да има подкрепата на институциите и обществото

  • 29 март 2018 21:10

  • 2856
  • 5
Радев: Българското училище трябва да има подкрепата на институциите и обществото
©

За да имаме българско училище, което да ни отреди достойно място в бъдещето, то трябва да се ползва с огромната подкрепа на институциите и на цялото общество. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред гостите на тържествения концерт по случай 100 години от създаването на 25-о ОУ „д-р Петър Берон“.

По думите на държавния глава българското училище трябва да има здрави и дълбоки традиции, адекватни учебни планове и програми, модерни форми и методи на обучение, изключително високо подготвен и вдъхновен преподавателски състав, както и родители, които да подкрепят своите деца и този преподавателски състав.



В изказването си президентът подчерта, че „училището е светилище, от което зависи в огромна степен младите личности да излязат подготвени за живота“, за огромните предизвикателства с адекватни и достатъчни знания, със заложен в тях стремеж за самообучение и самоусъвършенстване през целия живот.

„От училището до огромна степен зависи дали от него ще излязат граждани с критично мислене към себе си и към обществото, защото само с критично мислене ние можем да имаме прогрес и да се движим като общество заедно напред“, добави Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Президентът сподели пред гостите на церемонията, че винаги пристъпва с вълнение през прага на всяко едно българско училище, не само защото влиза в „храма на знанието“, а защото прекрачва в свято място, в което децата се превръщат в осъзнати личности и граждани на родината.

„Ние българите пазим в душите си особеното чувство на почит и уважение още от Възраждането към училището, към даскала, към тайнството на процеса на познанието“, коментира още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.


„Благодаря на учителите на това старо българско училище, че пазите и развивате тези вековни традиции, че имате инициативи и разширявате обучението по математика, информатика, изобразително изкуство, чуждоезиково обучение и пазите в себе си духът на просветителя“, обърна се президентът към преподавателите. Държавният глава призова и учениците никога да не престават да търсят истината, защото истината, достигната чрез познание носи удоволствие и прогрес за бъдещето ни като нация. По повод 100-годишния юбилей на училището Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на връчи почетния знак на държавния глава на неговия директор Надка Христова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2856 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.03.30 | 22:23

5
Добре че има кой да ни казва какво ТРЯБВА и какво не ТРЯБВА.
ТЪПАНАР

2018.03.30 | 22:23

4
КАКВО ДРУГО ДА КАЖЕ, СВЕТЪТ ВРИ И КУПИ , НЕГО ГО СЪРБИ .. УСТАТА ДА КАЖЕ НЯКОЯ ПРОСТОТИЯ .. НИ В КЛИН НИ В ЗАДНИК..
Някой

2018.03.30 | 22:23

3
Стига глупости! Каза, коментира, кой - “държавният глава”! Пишат му речите или ги диктуват по микрофона, та в ушичките на товариш льотчика. А той като папагалче повтаря ли повтаря. И изглежда много “ умен “ в очите на неграмотниците. Какво му се възхищавате, не може да обели кьорав лаф самосиндикално.
Умник Гюро

2018.03.30 | 22:23

2
Вие кремълските проститутки е.бахте майката на българското училище и Истинската Велика Българска история. Анатема.
ГМО-КАУН

2018.03.30 | 22:22

1
Голям срам с този червен " другар ," само шаблонни изрази са му набити в главата !

Добави коментар

Водещи новини