Приеха промените в Закона за обществените поръчки

  • 03 февруари 2012 14:43

  • 1040
  • 0
Приеха промените в Закона за обществените поръчки
©

Народното събрание гласува на първо четене промените в Закона за обществените поръчки. С тях се въвеждат нови правила за процедурите по възлагане на поръчки за строителство, доставки и услуги в отбраната и сигурността.

Праговете, над които обществените поръчки за сигурност ще се прилагат, са за обществени поръчки за строителство на стойност равни или по-високи от 4 милиона лева без ДДС и за доставки, услуги и конкурс за проекти на стойност равни или по-високи от 400 000 лева без ДДС.

По отношение избора на изпълнителите, поръчките в отбраната и сигурността, включително когато се отнася и за класифицирана информация, също ще могат да се обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд.
Законопроектът въвежда задължително национално представените организации на хората с увреждания да участват като подизпълнители, които извършват най-малко 80% от предмета на поръчката със собствено производство.

Синята коалиция изрази притеснение, че се дава прекалена власт в ръцете на председателя на Комисията за защита на конкуренцията и един човек ще оценява проекти за милиарди левове. Текстове с възможност за субективно решение при избор на изпълнители на поръчките критикува и Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после от ГЕРБ, съобщи БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини