Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарния съюз

  • 27 март 2018 16:37

  • 911
  • 0
Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарния съюз
© Народно събрание, пресцентър

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарния съюз (ИПС) Мартин Чунгонг. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента, участва в 138-ата Генерална асамблея на организацията в Женева.

От името на българските парламентаристи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази пълна подкрепа за дейността на Интерпарламентарния съюз и подчерта, че България се стреми да даде своя принос в дискусиите и предложения по обсъжданите въпроси.

"Темата на генералния дебат на тазгодишната Асамблея, свързана с мигрантите и бежанците, е изключително актуална", посочи председателят на Народното събрание и добави, че приносът на парламентаристите по тази тема има важно значение и е широко признат.

Цвета Караянчева подчерта, че България е сред страните, бележещи процентен ръст на жените парламентаристи.

"Следим с безпокойство очерталата се през последната година тенденция за намаляване на представеността на жените в парламентарния живот", посочи тя и добави, че друг важен проблем е приобщаването и ангажирането на младите хора при вземането на политически решения. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини