Престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия идва у нас

  • 23 март 2018 16:53

  • 1712
  • 0
Престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия идва у нас
©

Престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд ще посети България.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В писмо до министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, което му беше връчено днес от посланика на Кралството у нас Месфер Абдулрахман Ал Гасиб, престолонаследникът заявява желанието на Саудитска Арабия за укрепване на взаимоотношенията между двете държави.

„Оценяваме Вашата решителност за продължаване на развитието на сътрудничеството и заздравяване на връзките между двете ни страни във всички области. Желаем Ви крепко здраве и щастие, а на приятелския български народ пожелаваме още по-голям напредък и благоденствие“, се посочва в писмото.

Посещението на престолонаследника на Кралство Саудитска Арабия в София е в отговор на отправената от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г покана по време на визитата му в Рияд в края на миналата година.

В разговора си тогава двамата дадоха висока оценка на започналия политически диалог на най-високо равнище и го определиха като нов етап в двустранните отношения.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1712 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини