БСП: 200 000 администрация няма да стигне, за да реши проблема с дупките

  • 23 март 2018 14:30

  • 1246
  • 3
БСП: 200 000 администрация няма да стигне, за да реши проблема с дупките
© Булфото (Архив)

200 000 администрация няма да стигне, за да реши проблема с дупките – те са доста повече. Не това е начинът.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му всяка пролет, когато отмине зимата и снегът се стопи, българските граждани, а и депутатите, виждат резултатите от работата на съответното правителство относно поддържането и ремонта на пътната инфраструктура.

„Дупките по улиците са факт. Това е най-прекият индикатор за работата на управляващите по ремонта и поддържането на пътни участъци“, каза още той.

Според него решението на проблема е може би в политиката, която е възприело правителството на „Борисов-2“ - въвеждането на т.нар. тол система.

„Това го стартираха през 2015 г. и след дълги усилия, години обжалвания, спиране и пускане на процедурата, вече имаме избран изпълнител. Става ясно, че обхватът на системата ще бъде около 83%-85% от пътищата на България. След това обхватът беше намален до 50%“, заяви народният представител.

Георги Свиленски уточни, че това има значение, както за събирането, така и за хората, които ще плащат.

Според него това е най-справедливата система за заплащане преминаването по българските пътища, но трябва да стане ясно каква е политиката на правителството по тази тема.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1246 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.24 | 16:13

3
Закърпват дупките, а след месец стават по-големи! Кой печели?

2018.03.24 | 16:13

2
Аз не знам, от каква администрация има нужда, но знам, че по времето на Тошо , а след това и на БСП, пътища в България имаше само за танкове. Добре, че дойде Борисов на власт, за да караме по нормални, що годе пътища.
Ники

2018.03.24 | 16:12

1
1. Вчера по ТВ програма гледах надупчен асфалт. Дебелина на основната част 5 см. Че как няма да е дупка до дупка? 2. Навсякъде по пътищата там където се съединяват двете платна (около средата) ясно се вижда линията на съединяване. И след година- две там се появяват дефекти в асфалта - дупки. Това е грубо нарушаване на технологията. Но никой не следи за това!

Добави коментар

Водещи новини