Бойко Борисов се срещна със зам.-председателя на ЕК Марош Шефчович (снимки)

  • 15 март 2018 12:00

  • 1251
  • 2
Бойко Борисов се срещна със зам.-председателя на ЕК Марош Шефчович (снимки)
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В контекста на ключовия приоритет на българското председателство, свързан с европерспективата на Западните Балкани, българският премиер е очертал напредъка по инициативите за увеличаване на междусистемната свързаност на региона.

Изразено е било общо мнение, че насърчаването на регионалното сътрудничество и енергийната интеграция на региона са важни за установяването на сигурна, добре функционираща и достъпна енергийна система.

Борисов е подчертал и значимостта на изграждането на газовия хъб "Балкан", който е част от политиката за интегриране и развитие на свободен и конкурентен газов пазар в Югоизточна Европа. Премиерът е посочил, че чрез този балкански проект ще бъде гарантирана либерализацията на енергийните пазари и ще има достъпна енергия за потребителите.

По време на срещата си с Марош Шефчович министър-председателят е посочил също, че като ротационен председател на Съвета на ЕС България ще продължи действията си за постигане на стабилен Европейския енергиен съюз и положителни резултати по приоритетните теми в областта на енергетиката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1251 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.15 | 14:06

2
СЛУГА НА ОХРАНЕНАТА БРЮКСЕЛСКА АДМИНИСТРАЦИЯ.
ДАЛИ ГО ПОТУПАЛ

2018.03.15 | 14:05

1
ПО ПРАЗНАТА ТИКВА.

Добави коментар

Водещи новини