Екатерина Захариева ще участва в 10-ата тристранна среща на външните министри на България, Гърция и

  • 11 март 2018 12:46

  • 1382
  • 2
Екатерина Захариева ще участва в 10-ата тристранна среща на външните министри на България, Гърция и
© Булфото (архив)

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на отива в Букурещ за 10-ата тристранна среща на външните министри на България, Гърция и Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В понеделник заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в тристранна среща в Букурещ с колегите си от Румъния и Гърция. Там заедно с Никос Кодзиас и домакина Теодор Мелешкану ще обсъди регионални въпроси.

Сред тях е темата за европейската перспектива за Западните Балкани. Тя е приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС, но се радва на подкрепа както от Гърция, така и от Румъния, която ще бъде ротационен председател през 2020 г. Ще бъде обсъдена и сигурността на региона, включително енергийната.

Това е десетата среща в този формат. Домакин на следващата ще бъде Гърция. Диалогът между трите страни е интензивен не само на ниво външни министри. През декември 2017 г. премиерите на трите държави се срещнаха в Белград по покана на президента на Сърбия Александър Вучич.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1382 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хей

2018.03.23 | 09:57

2
мис бг,,,,,,,,,
ВСИЧКИ от ГРОБ

2018.03.11 | 17:09

1
РАБОТЯТ ЗА СВЕТОВНИТЕ ЦИОНИСКИ ГОСПОДАРИ,НО НЕ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

Добави коментар

Водещи новини